Druesalat med eple

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

Druesalat med eple og vårløk

Druesalat med eple er et tilbehør som er lett å lage og enda lettere å like. Passer særlig godt til kjøtt og grillmat, for små og store som kanskje ikke er så glade i stangselleri og valnøtter som er typiske ingredienser i den klassiske waldorfen. Jeg pleier heller ikke å bruke majones i denne salaten, men bruker heller et par spiseskjeer lettrømme om jeg har tilgjengelig.

Jeg må være ærlig og innrømme at jeg ble skikkelig misfornøyd med bildet jeg tok av druesalaten, men når kokken er sulten så er det vanskelig å prioritere å ta gode bilder. Her kommer det nok et bedre bilde etter hvert.

La druesalaten stå kjølig frem til resten av maten er klar. Den går helt fint å lage den en dag på forhånd, men ofte kan da kremen oppleves litt tørr.

Druesalat med eple

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter

Ingredienser

  • 1/2 kurv røde druer

  • 1 stk eple

  • 1/4 stk sitron

  • 4 stk vårløk

  • 2 dl kremfløte

  • 3 ss lettrømme (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Skyll og del druene i to. Kjøper du steinfrie druer så sparer du deg arbeidet med å plukke ut steinene.
  • Vask og fjern kjernehuset fra eplet. Skjær eplet opp i terninger og ha det i en bolle sammen med druebitene og sitronsaft. Sitronsaften forhindrer at eplene blir brune så det er lurt å ikke utsette dette til senere.
  • Kutt vårløken i tynne skiver og ha den sammen med epler og druker.
  • Visp kremfløte til myk krem og vend den forsiktig inn i resten, sammen med et par spiseskjeer med lettrømme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Ble for mye krem smak, slik at det blir nok å tilsette majones 😏

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*