Dry rub

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Dry rub

Går du lei av smaken på grillmaten? Løft grillopplevelsen til nye høyder med en hjemmelaget dry rub. I motsetningen til marinader, så er dette en tørr krydderblanding. En slags hjemmelaget grillkrydder. Oppskriften rekker til flere grillmiddager, og kan oppbevares i et tett glass.

Gni kjøttet inn med krydderblandingen et par timer før steking, slik at smaken får satt seg.

Dry rub

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

1

glass
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 ss sort hel pepper

  • 2 ss koriander frø

  • 1 ss senneps frø

  • 1 ss fennikel frø

  • 75 gram brunt sukker

  • 50 gram salt

  • 1 ss hvitløkspulver

  • 2 ss løkpulver

  • 1/2 ss kajennepepper

  • 3 ss røkt paprikakrydder

Fremgangsmåte

  • Start med å riste de hele krydrene i en tørr stekepanne. Ha hel pepper, koriander, sennepsfrø og fenikkelfrø i en varm panne. La frøene ligge til de begynner å avgi lukt, og gjerne til de popper litt. Rør i pannen underveis slik at de ikke brenner seg. Avkjøl krydrene.
  • Knus de avkjølte krydrene i en morter eller en stavmikser.
  • Bland sammen knuste frø med brun farin, salt, hvitløkspulver, løkpulver, kajennepepper og røkt paprikakrydder. Ha krydret over i et tørt og tett glass, det er nå klart til bruk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*