Dutch baby pannekake

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Dutch baby med friske bær

Har du hørt om dutch baby før? En dutch baby er en amerikansk ovnsbakt pannekake som kan serveres til frokost, lunsj eller dessert. Pannekakene spises rykende varme, enten med litt smør, sitron og melis eller som jeg liker best; med litt ferske bær.

Denne oppskriften rekker til to personer, og gir 2 passe store pannekaker. Om du har to små støpjernspanner eller runde ildfastformer så kan du steke disse samtidig i ovnen.

Er du på jakt etter mer ordinære frokostpannekaker har jeg flere pannekakeoppskrifter på bloggen, deriblant cottage cheese-pannekaker og proteinrike frokostpannekaker.

Håper du lar deg inspirere til å forsøke dutch baby du også!

Dutch baby

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Dessert, FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

2

pannekaker
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Dutch baby
  • 4 stk 4 egg

  • 2 dl 2 melk

  • 2 dl 2 mel

  • 1 ss 1 sukker

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1 ss 1 smør

  • Serveringsforslag
  • Smør

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • Jordbær

  • Blåbær

  • Melis

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Sett inn en liten panne som tåler å stå i ovnen og la den stå i ovnen frem til ovnen er forvarmet og du er klar til å helle i røren. Om du ikke har en stekepanne som egner seg til å være i ovnen kan du også bruke en liten og rund ildfastform som har litt buet kant.
  • Ha alle ingrediensene i en blender eller visp de kjapt sammen i en liten bolle.
  • Ha en stor klatt smør i stekepannen/ildfastformen, og la den stå i ovnen til at smøret er smeltet. Ta pannen ut av ovnen og vend og vri den slik at du også får fordelt smøret godt utover kantene. Husk at pannen er svært varm!
  • Hell røren i pannen slik at den dekker bunnen med cirka 1 cm og sett den tilbake i stekeovnen.
  • La steke i omentrent 20 minutter, til den har puffet seg opp og fått en fin farge. Underveis i stekingen vil du se at den hever seg langs sidene av pannen, dette er helt normalt.
  • Ha smør, sitronsaft og ferske bær på den nystekte pannekaken. Avslutt med å sikt over bittelitt melis.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*