• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. juni 2018

Dutch baby pannekake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Dutch baby med friske bær

Har du hørt om dutch baby før? En dutch baby er en amerikansk ovnsbakt pannekake som kan serveres til frokost, lunsj eller dessert. Pannekakene spises rykende varme, enten med litt smør, sitron og melis eller som jeg liker best; med litt ferske bær.

Denne oppskriften rekker til to personer, og gir 2 passe store pannekaker. Om du har to små støpjernspanner eller runde ildfastformer så kan du steke disse samtidig i ovnen.

Er du på jakt etter mer ordinære frokostpannekaker har jeg flere pannekakeoppskrifter på bloggen, deriblant cottage cheese-pannekaker og proteinrike frokostpannekaker.

Dutch baby pannekake med friske bær
Dutch baby pannekake med friske bær

Håper du lar deg inspirere til å forsøke dutch baby du også!

Dutch baby

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. juni 2018
  • 2 pannekaker
  • 30 min
  • Skriv ut
Dutch baby pannekake
Ingredienser
  • Dutch baby
  • 4 egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl mel
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss smør
  • Serveringsforslag
  • Smør
  • 1/2 sitron
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Melis
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Sett inn en liten panne som tåler å stå i ovnen og la den stå i ovnen frem til ovnen er forvarmet og du er klar til å helle i røren. Om du ikke har en stekepanne som egner seg til å være i ovnen kan du også bruke en liten og rund ildfastform som har litt buet kant.
Steg 2
Ha alle ingrediensene i en blender eller visp de kjapt sammen i en liten bolle.
Steg 3
Ha en stor klatt smør i stekepannen/ildfastformen, og la den stå i ovnen til at smøret er smeltet. Ta pannen ut av ovnen og vend og vri den slik at du også får fordelt smøret godt utover kantene. Husk at pannen er svært varm!
Steg 4
Hell røren i pannen slik at den dekker bunnen med cirka 1 cm og sett den tilbake i stekeovnen.
Steg 5
La steke i omentrent 20 minutter, til den har puffet seg opp og fått en fin farge. Underveis i stekingen vil du se at den hever seg langs sidene av pannen, dette er helt normalt.
Steg 6
Ha smør, sitronsaft og ferske bær på den nystekte pannekaken. Avslutt med å sikt over bittelitt melis.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sukkerfri vaniljesaus
Salater som passer godt til grillmaten

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales