Har du forsøkt å lage egg cocotte? En perfekt helgefrokost, lunsj eller kveldsmat, kan varieres i nesten det uendelige og er til for og nytes. Oeufs en cocotte er det franske navnet, og betyr egg i gryte på norsk, så da syntes jeg det passet ekstra godt å bruke disse små porsjonsgrytene til å bake eggene i ovnen.
Etter at jeg la ut et bilde av denne retten på Instastories i påsken så har flere lesere vært inne på bloggen og søkt etter «egg cocotte», så da tenkte jeg det var på tide å komme med en oppskrift på denne franske klassikeren.

Server egg cocotte med nystekte rundstykker og ferskpresset appelsinjuice. Personlig synes jeg det er godt å nyte de ovnsbakte eggene til rundstykker med litt smør og ruccola.
Håper oppskriften faller i smak!
Egg cocotte - En fransk klassiker
- 7. april 2018
- 2-4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 4 egg
- Smør
- 1 neve revet hvitost
- 1 neve spinat
- 4 ss crème fraîche
- 4 skiver kokt skinke
- 4 cherrytomater
- Salt
- Pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Steg 2
- Finn frem to eller fire små ildfastformer av porsjonsstørrelser, og smør disse med smør eller margarin.
- Steg 3
- Skyll og hakk spinat i smått, cherrytomatene i to og kokt skinke i strimler.
- Steg 4
- Bland cremé fraiche, hvitost, spinat og kokt skinke lett sammen og fordel det i ildfastformene. Stikk nedi biter av tomat og knekk over eggene. Bruker du to ildfastformer knekker du to egg i hver form.
- Steg 5
- Kvern over salt og pepper og sett ildfastformene midt i ovnen. Ovnsbakt eggene i 15 minutter.
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.