Egg cocotte (oeufs en cocotte)

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

Egg cocotte

Har du forsøkt å lage egg cocotte? En perfekt helgefrokost, lunsj eller kveldsmat, kan varieres i nesten det uendelige og er til for og nytes. Oeufs en cocotte er det franske navnet, og betyr egg i gryte på norsk, så da syntes jeg det passet ekstra godt å bruke disse små porsjonsgrytene til å bake eggene i ovnen.

Etter at jeg la ut et bilde av denne retten på Instastories i påsken så har flere lesere vært inne på bloggen og søkt etter “egg cocotte”, så da tenkte jeg det var på tide å komme med en oppskrift på denne franske klassikeren.

Egg cocotte (ovnsbakte egg)
Egg cocotte (ovnsbakte egg)

Server egg cocotte med nystekte rundstykker og ferskpresset appelsinjuice. Personlig synes jeg det er godt å nyte de ovnsbakte eggene til rundstykker med litt smør og ruccola.

Håper oppskriften faller i smak!

Egg cocotte – En fransk klassiker

0 fra 0 vurderinger
Type rett Frokost, LunsjKjøkken: FranskNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • Smør

  • 1 neve revet hvitost

  • 1 neve spinat

  • 4 ss crème fraîche

  • 4 skiver kokt skinke

  • 4 stk cherrytomater

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Finn frem to eller fire små ildfastformer av porsjonsstørrelser, og smør disse med smør eller margarin.
  • Skyll og hakk spinat i smått, cherrytomatene i to og kokt skinke i strimler.
  • Bland cremé fraiche, hvitost, spinat og kokt skinke lett sammen og fordel det i ildfastformene. Stikk nedi biter av tomat og knekk over eggene. Bruker du to ildfastformer knekker du to egg i hver form.
  • Kvern over salt og pepper og sett ildfastformene midt i ovnen. Ovnsbakt eggene i 15 minutter. Server gjerne med nystekte rundstykker og ferskpresset appelsinjuice.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*