• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. april 2018

Egg cocotte (oeufs en cocotte)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Egg cocotte

Har du forsøkt å lage egg cocotte? En perfekt helgefrokost, lunsj eller kveldsmat, kan varieres i nesten det uendelige og er til for og nytes. Oeufs en cocotte er det franske navnet, og betyr egg i gryte på norsk, så da syntes jeg det passet ekstra godt å bruke disse små porsjonsgrytene til å bake eggene i ovnen.

Etter at jeg la ut et bilde av denne retten på Instastories i påsken så har flere lesere vært inne på bloggen og søkt etter «egg cocotte», så da tenkte jeg det var på tide å komme med en oppskrift på denne franske klassikeren.

Egg cocotte (ovnsbakte egg)
Egg cocotte (ovnsbakte egg)

Server egg cocotte med nystekte rundstykker og ferskpresset appelsinjuice. Personlig synes jeg det er godt å nyte de ovnsbakte eggene til rundstykker med litt smør og ruccola.

Håper oppskriften faller i smak!

Egg cocotte - En fransk klassiker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. april 2018
  • 2-4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Egg cocotte
Ingredienser
  • 4 egg
  • Smør
  • 1 neve revet hvitost
  • 1 neve spinat
  • 4 ss crème fraîche
  • 4 skiver kokt skinke
  • 4 cherrytomater
  • Salt
  • Pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm ovnen til 220 grader.
Steg 2
Finn frem to eller fire små ildfastformer av porsjonsstørrelser, og smør disse med smør eller margarin.
Steg 3
Skyll og hakk spinat i smått, cherrytomatene i to og kokt skinke i strimler.
Steg 4
Bland cremé fraiche, hvitost, spinat og kokt skinke lett sammen og fordel det i ildfastformene. Stikk nedi biter av tomat og knekk over eggene. Bruker du to ildfastformer knekker du to egg i hver form.
Steg 5
Kvern over salt og pepper og sett ildfastformene midt i ovnen. Ovnsbakt eggene i 15 minutter.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fisk med chorizo- og grønnkålsalat
Kjøleskapsgrøt med smak av blåbær og vanilje

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales