Slik lager du eggesalat

Lages på: 10 minutter
Eggesalat

Denne eggesalaten laget jeg første påskedag hos oss. Hadde jeg planlagt litt bedre så hadde jeg sikkert lagt den ut på bloggen i forkant av påsken, slik at også du kunne servert deilig eggesalat på påskemorgenen. Men faktum er at dette skjedde veldig impulsivt, og oppskriften ble til mens jeg luftet Felix samme morgen. Det er ofte her kreativiteten min skjer, på turene med Felix. Da får jeg senket skuldrene og latt inspirasjonen få vandre fritt.

Eggesalat

Verken jeg eller samboeren min er veldig glad i majones. Derfor har jeg redusert mengden majones til fordel for lettrømme. Dette gjør at eggesalaten blir mye lettere og friskere enn de man gjerne kjøper på dagligvarebutikken. I tillegg har jeg tilsatt litt flytende chili som jeg hadde stående i kjøleskapet. Dette er helt valgfritt, men jeg synes den tilfører litt mere smak på salaten. Smak deg gjerne frem til riktig mengde. Litt chilikrydder kan sikkert også brukes istedenfor.

Eggesalaten er enkel å lage, og jeg vil påstå at den største jobben her egentlig er å koke og rense eggene. Jeg håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften på eggesalat!

Eggesalat

4 fra 18 vurderinger
Type rett: Frokost, Kveldsmat, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 6 stk 6 egg

  • 2 ss 2 lettrømme

  • 1 ss 1 majones

  • 2 stk 2 vårløk

  • 1 ss 1 gressløk

  • 1 ts 1 tabasco eller flytende chili (valgfritt)

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å koke eggene. De bør være hardkokte. Kok eggene i 9-10 minutter i kokende vann. Avkjøl eggene i kaldt vann før du tar av skallet.
  • Mens eggene avkjøles gjør du klart resten av ingrediensene. Finhakk vårløk og gressløk. Bland sammen majones, lettrømme, vårløk, gressløk og smak til med flytende chili, salt og pepper.
  • Del eggene i en eggdeler. Jegdelte hvert egg to ganger i eggedeleren, for å få mindre biter. Først på tvers, deretter på langs.
  • Bland eggene inn med resten og la gjerne eggesalaten stå kjølig en liten time før servering. Håper den smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*