Eggnog

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Eggnog

Eggnog er en kremet eggelikør laget av melk, egg, sukker og alkohol. Mens den i Norge gjerne bli sett på som en jule- eller påskedrikk, så drikker man gjerne det fra Thanksgiving frem til jul i USA og Canada.

Dette er kanskje ikke en tradisjonell amerikansk oppskrift, men har valgt å gjøre min egen vri på oppskriften. Blant annet har jeg brukt akevitt, som blir en slags norsk vri over det hele. I tillegg tilsatte jeg litt flere krydre, som jeg forbinder med jul.

Amerikansk eggnog

Flere varme og julete drikker fra bloggen:

Håper du ble inspirert!

Eggnog

4.8 fra 6 vurderinger
Type rett: DrikkeKjøkken: AmerikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

glass
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 4 ss sukker

  • 5 dl helmelk

  • 1 stk vaniljestang

  • 1 stk kanelstang

  • 2 stk nellikspikre

  • 1 dl akevitt, bourbon eller konjakk (smak deg frem)

  • Revet muskatnøtt eller kardemomme

Fremgangsmåte

  • Visp sammen egg og sukker i en kasserolle. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene ved hjelp av en kniv. Ha melk, vaniljestang + frø, kanelstang og nellikspikre i kasserollen. Bland godt og varm opp blandingen under stadig omrøring.
  • Nå er det viktig at du rører ofte, særlig når blandingen begynner å bli varm. Eggnogen er ferdig når den tykner, og er tykk nok til at den henger igjen på skjeen.
  • Plukk ut vaniljestangen, kanelstangen og nelliksprikrene. Bruk en visp til å vispe blandingen luftig. Bruk gjerne en stavmikser med påmontert visp om du har.
  • Tilsett akevitten rett før servering.
  • Ha eggnog i serveringsglass og riv over litt muskatnøtt. Server og nyt!

Notater

  • Eggnog kan også serveres kald. Avkjøl den og hell den over i flasker. Sett den kaldt og rist den rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*