Ekstra enkel lapskaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Lapskaus

Lapskaus er enkel hverdagsmat som de aller fleste av oss har vokst opp med. Men fordi det fort blir litt styr med å skrelle og dele opp alle grønnsakene, så tenkte jeg å dele en oppskrift på en ekstra enkel lapskaus. Jeg har nemlig brukt ferdig lapskausblanding. Ikke bare er det et billig alternativ, men nå på vinterhalvåret er ofte de frosne grønnsaksblandingene minst like næringsrike som ferske. I tillegg sparer dette deg for arbeid, og at du får dermed middagen kjappere på bordet. Snakk om vinn-vinn situasjon! Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg da jeg fant denne pølselapskausen hos Linda Marie Stuhaug.

Har du noen litt slappe grønnsaker liggende i kjøleskapet synes jeg du også kan spe på med disse, så unngår du matsvinn. I denne lapskausen har jeg brukt strimlet svinekjøtt og en liten snabb med chorizo jeg hadde liggende, men du kan også bruke andre typer kjøtt eller pølse om du vil.

Er du glad i lapskaus liker du sikkert også disse oppskriftene fra bloggen:

Ekstra enkel lapskaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett KjøttKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

40

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • Lapskaus
  • 750 gram frossen lapskausblanding

  • 500 gram strimlet svinekjøtt

  • 50 gram chorizo (valgfritt)

  • Olje til steking

  • 3,5 dl utblandet buljong

  • Salt og pepper

  • Eventuelt friske urter

  • Forslag til tilbehør
  • Flatbrød

  • Tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  • Ha lapskausblandingen over i en kasserolle. Tilsett utblandet buljong og kok opp.
  • Mens du venter på at lapskausblandingen skal begynne å koke steker du strimlet svinekjøtt og biter av chorizo (valgfritt) kjapt i litt olje i en stekepanne. Has så sammen med grønnsaksblandingen.
  • La lapskausen koke i 40-50 minutter, til grønnsakene er møre. Rør i lapskausen underveis. Liker du en litt grøtete konsistens rører du spesielt mye mot slutten. Synes du den ikke blir grøtete nok kan du alltids lage en jevning om du ønsker.
  • Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden. Dryss over eventuelt friske urter (eksempelvis persille) rett før servering. Spis lapskausen som den er, eller med flatbrød og tyttebær som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*