• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. november 2018

Ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ekstra grovt grytebrød

I dag gir jeg deg en oppskrift på et ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø. Brødet er saftig og mykt på innsiden, samtidig som det har en eksepsjonelt god skorpe du bare kan drømme om.

Når man lager grytebrød forvarmer man først gryten i ovnen til godt over 200 grader. Deretter velter man den stekeklare brøddeigen over i gryten og setter den umiddelbart tilbake i ovnen. Stekeprossessen på brødet gjør at det blir både saftig, samtidig som at det får en utrolig knasende sprø skorpe. Jeg skulle ønske jeg kunne dele opplevelsen av å spise en skive av dette deilige brødet mens det er nystekt, men får nøye meg med at du kanskje tester oppskriften selv.

Nystekt grytebrød med solsikkefrø

Ta også en liten titt på de andre grytebrød-oppskriftene du finner her på bloggen, dersom du trenger litt mer inspirasjon.

God bakst!

Ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. november 2018
  • 1 brød
  • 12 time(r)
  • Skriv ut
Grytebrød med solsikkefrø
Ingredienser
  • 550 gram fullkornshvetemel
  • 150 gram siktet hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 50 gram solsikkefrø
  • 5,5 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alt det tørre i en bolle, dvs fullkornsmel, hvetemel, salt, tørrgjær og solsikkefrø. Hell i kaldt vann og rør det kjapt sammen til den deig. Når jeg lager grov og eltefri bakst så liker jeg at deigen er litt fastere enn det jeg vanligvis ville laget med en fin deig. Min erfaring er at det for blir mye kliss og at baksten flyter litt utover hvis ikke. Deigen vil også være løsere etter at den har fått hevet over lengre tid.
Steg 2
Legg på et lokk eller dekk bollen med plastfolie. La deigen heve i 10-15 timer, gjerne over natten hvis det er det som passer best.
Steg 3
Når deigen har hevet seg ferdig tipper du den over på et melet underlag. Forsøk å dra deigen utover, og brett kortsidene så inn mot midten noen ganger. Ha på mer mel om nødvendig. Etter hvert skal du kjenne at glutenet binder seg, og deigen konsistens fast og fin. Har du en hevekurve anbefaler jeg deg absolutt å bruke den, fordel i så fall litt mel i den og legg deigen med bretten ned oppi. Dersom du ikke har en hevekurve kan du legge deigen på et god melet bakepapir med bretten ned. Legg en stor bolle over deigen som et lokk.
Steg 4
La deigen etterheve i cirka 1-1,5 time. Når det er cirka 30 minutter igjen av hevetiden setter du ovnen på 250 grader, vanlig over- og undervarme, og setter en ildfastgryte inn nederst i ovnen med lokket på.
Steg 5
Når ovnen og gryten er varm og deigen har hevet ferdig tar du ut gryten ut av ovnen og setter den på et underlag som tåler varme. Vær forsiktig så du ikke brenner deg! Ta av lokket og velt deigen umiddelbart over i gryten. Dersom deigen ikke er helt sentrert i gryten kan du ta tak i begge «ørene» på gryten og rist den litt sidelengs slik at deigen blir sentrert. Legg på lokket og sett gryten inn i ovnen.
Steg 6
Stek brødet de første 30 minuttene med lokk. Ta så av lokket og reduser varmen ned til 200 grader, stek det ytterligere 15 minutter til det er ferdigstekt.
Steg 7
Tipp det ferdigstekte brødet over på en rist og la det avkjøle seg til deg er kaldt.

Håper det smaker!

 

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Brød
  • eltefritt
  • grytebrød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Meksikansk gryte – 2.0
One pot pasta med kjøttsaus og chorizo

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales