Elgburger med bacon, sprø poteter og skogsrømme

Lages på: 40-50 minutter Nivå: Middels
Elgburger med bacon, sprø poteter og skogsrømme

Elgburger med bacon, sprø poteter og skogsrømme er en saftig og deilig viltburger. Baconet gjør at burgeren blir ekstra saftig, og sjampinjong og skogsrømme er med på å løfte frem den gode viltsmaken. Perfekt å grille i sommer, eller på stekepannen om været ikke er noe å skryte av.

Er du ikke så heldig at du har elgkjøttdeig i fryseren, så er det ikke noe i veien for å bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig. Tilsett eventuelt noen finknuste einebær i kjøttfarsen for å få frem litt ekstra viltsmak på burgerne. Fantastisk godt!

Andre burgere som er verdt å sjekke ut:

Elgburger med bacon

Elgburger med sprø poteter og skogsrømme

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: NordiskNivå: Middels
Porsjoner

4

burgere
Tilberedning

45

minutter

Ingredienser

  • Elgburger
  • 500 gram elgkjøttdeig

  • 75 gram bacon

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 ss fersk timian

  • 1 ts salt

  • Pepper

  • Sprø poteter
  • 4 stk poteter

  • Salt og pepper

  • Olje

  • Skogsrømme
  • 4 ss lettrømme eller créme fraîche

  • 1/2 ss fersk timian

  • 3 stk einebær

  • 1 skvis sitron

  • Salt og pepper

  • Stekt sopp
  • 150 gram sopp

  • 1 stk sjalottløk

  • 2 ss smør

  • Salt og pepper

  • Til servering
  • 4 stk hamburgerbrød

  • Fersk timian

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potene i usaltet vann, til de er litt underkokte, men begynner å bli møre.
  • Gjør klar skogsrømmen. Bland sammen lettrømme eller crème fraîche, fersk timian, knuste einebær (bruk morter eller knivbladet) og sitronsaft. Smak til med salt og pepper, og sett rømmen kjølig til den skal benyttes
  • Kutt bacon og sjalottløk i smått. Bland sammen elgkjøttdeig, bacon, sjalottløk, timian, salt og pepper. Kna deigen godt sammen.
  • Ha litt olje på hendene, og form kjøttfarsen til fire like store elgburgere. Stek burgerne i smør, i en varm stekepanne. Legg burgerne til side når de er ferdigstekte.
  • Del de kokte potetene i to og stek de i olje i en varm stekepanne, til de er sprø på utsiden. Krydre potetene med salt og pepper. Legg de ferdigstekte potetene over på et tørkepapir, slik at oljen renner av.
  • Rens sjalottløken. Kutt opp både løk og sopp, før den så stekes i litt smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  • Stek burgerbrødene kjapt i stekeovnen etter anvisning på pakken.
  • Anrett elgburgeren. Smør skogsrømme utover den nederste delen av burgerbrødet. Legg på elgburger, og følg videre på med stekt sopp, litt mer skogsrømme om du har, stekte poteter og fersk timian. Server umiddelbart og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*