Elgburger med bacon, tyttebærrømme og soppuré

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Er du glad i både burger og viltkjøtt, så er det en stor sjans for at du vil like denne elgburgeren. Viltsmaken fra den saftige burgeren er en nydelig match med både tyttebærrømmen og soppuréen, og sammen med litt stekt bacon blir dette en innertier av en rett. Dette ble kanskje ikke en visuelt slående rett, men den tar det igjen på smaken.

Dette er ikke første gangen jeg har laget elgburger. Tidligere har jeg laget elgburger med skogsbærrømme og sprø poteter, som også var veldig god. Om du ikke er så glad i tyttebær så kan være verdt å sjekke ut.

Elgburger med bacon, tyttebærrømme og soppmush

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

burgere
Tilberedning

35

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 elgkjøttdeig

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1,5 ss 1,5 frisk timian

  • 2 ts 2 salt

  • Pepper

  • Smør, til steking

  • Tyttebærrømme
  • 1,5 dl 1,5 rømme

  • 2 ss 2 tyttebærsyltetøy

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Soppuré
  • 200 gram 200 sopp

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1 ss 1 smør

  • 1/2 dl 1/2 fløte

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • 4 stk 4 hamburgerbrød

  • 4 store 4 salatblader

  • 100 gram 100 bacon i skiver

  • Ovnsbakte poteter

Fremgangsmåte

  • Start med å lage burgeren. Skrell og finhakk sjalottløken. Finhakk blader av frisk timian, og kna de inn i elgkjøttdeigen sammen med sjalottløk, salt og pepper. Kna deigen godt sammen, før den så settes kjølig frem til steking.
  • Skal du servere poteter til er det lurt å starte med det allerede nå. Se oppskrift på ovnsbakte poteter
  • Lag tyttebærrømmen. Bland sammen rømme og tyttebær. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.
  • Ha litt olje på hendene, og form kjøttfarsen til 6 like store elgburgere. Stek burgerne i smør, i en varm stekepanne eller på grillen. Bruk forholdsvis høy varme. Beregn 2-3 minutter på hver side. Legg burgerne til side etter hvert som de er ferdigstekte.
  • Gå i gang med soppuréen mens burgerne steker. Børst og kutt opp soppen i skiver, skrell og kutt opp sjalottløken i smått. Stek soppen i en varm gryte eller panne. Etter hvert vil den begynne å avgi væske. Når denne væsken er fordampet tilsetter du smør og sjalottløk, og steker videre til løken er myk.
  • Ha stekt sopp og løk i en liten beholder. Tilsett fløte og kjør det sammen med en stavmikser til du har en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  • Stek baconet kjapt i en varm stekepanne. Stek i litt olje ved behov.
  • Varm burgerbrødene i stekeovnen eller i en brødrister.
  • Anrett elgburgeren. Smør soppuréen utover den nederste delen av burgerbrødet. Legg på salatblad, elgburger, bacon og tyttebærrømmen. Server burgeren med ovnsbakte poteter ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*