Elgburger med karamellisert løk, bacon og aïoli

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Elgburger med karamellisert løk og aioli

Jeg er ikke helt ferdig med årets grillmat riktig enda. I dag frister jeg nemlig med en hjemmelaget elgburger med karamellisert løk, bacon og aïoli. Nydelig godt! Det er kanskje ikke den typiske hverdagsmaten, men endelig er det litt sol igjen på Østlandet.

Har du ikke elgkjøtt tilgjengelig kan du erstatte det med vanlig kjøttdeig. For å spare litt tid kan du lage burgerfarsen og aïolien på forhånd, så har du det klart til du skal gå i gang med middagen. Se egen oppskrift på aïoli.

Har du ikke elgkjøtt kan jeg anbefale å sjekke alle mine andre burgeroppskrifter her. Her finner du burgere med kjøtt, fisk og vegetar.

Elgburger med karamellisert løk, bacon og aïoli

5.0 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

55

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 800 gram kvernet elgkjøtt

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts kvernet pepper

  • 1,5 ss frisk timian

  • Smør til steking

  • Aïoli
  • 2 stk romtemperert eggeplommer

  • 1/2 stk romtemperert sitron

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1/2 dl olivenolje

  • 2 dl solsikkeolje

  • Karamellisert løk
  • 2 stk gul løk

  • 2 ss olje

  • 2 ss smør

  • 1,5 ss sukker

  • 1,5 ss balsamicoeddik

  • 1/2 ts flaksalt

  • Tilbehør
  • 6 stk burgerbrød

  • 12 skiver bacon

  • Salatblader

  • Ovnsbakte poteter

Fremgangsmåte

  • Gjør klar burgerfarsen
    Ha elgkjøttdeigen i en bolle. Skrell og finhakk sjalottløken. Kna løken, salt, pepper og finhakket frisk timian sammen med kjøttdeigen. Kna den i noen minutter, og sett den kjølig frem til steking.
  • Lag aïolien.
    Det er viktig at alle ingrediensene er romtempererte. Ha alle ingrediensene med unntak av olivenolje og solsikkeolje i en høy og tynn beholder. Kjør sammen med en stavmikser.
  • Hell solsikkeolje og olivenolje i en tynn stråle, men du bruker stavmikseren. Hold knivene på stavmikseren under overflaten slik at du ikke drar inn luft. Du vil ganske kjapt se at blandingen tykner og blir kremete i konsistens. Smak med eventuelt ekstra salt og pepper.
  • La karamellisert løk.
    Skrell og skjær løken i 0,5 cm tykke ringer. Stek løken i olje og smør til den begynner å bli gyllen, men ikke brent. Dette tar gjerne 10-15 minutter.
  • Strø over sukkeret og la det karamellisere seg i den varme pannen, og gi farge til løken. Hell over litt balsamicoeddik og la den koke inn i løken. Dryss til slutt over flaksaltet.
  • Stek burgeren.
    Form elgburgerfarsen til 6 runde og flate burgere. Husk at kjøttet trekker seg litt sammen i stekepannen, så lag burgeren litt større og flatere enn hva du ønsker. Litt olje på hendene gjør at det ikke blir like mye kliss. Du kan også bruke en burgerpresse om du har.
  • Legg burgerne på grillen eller stek dem i litt smør i en varm stekepanne. 2-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelse og størrelse.
  • Stek baconet
    Stek baconet i en varm stekepanne, til det er sprøtt og gyllent. Legg det over på tørkepapir mens du går i gang med å steke burgeren.
  • Varm burgerbrødene.
    Varm burgerbrødene kjapt i stekeovnen eller på grillen ved indirekte varme. Brødristeren er også fin å bruke.
  • Anrett burgerne.
    Ha litt aïoli på det nederste burgerbrødet. Følg på med noen hele salatblader, stekt elgburger, bacon og til slutt karamellisert løk. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*