Elghakk med fløte og rødvin

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Elghakk med fløte og rødvin

Elghakk er en tradisjonsrik middagsrett i mange distrikter, hvor det er stor tilgang på elgkjøtt. Retten tilberedes på mange ulike måter, avhengig av hvor i landet man befinner seg, men ofte inngår det potet, gulrot, løk og timian.

I dag deler jeg en ny variant på denne kjente klassikeren, nemlig elghakk med fløte og rødvin. Poteten har jeg tatt ut av gryten og heller brukt den i potetmos ved siden av. Alt i alt en deilig viltgryte som er kjapp å lage.

Hvis du har litt større biter av elggkjøtt kan jeg virkelig anbefale deg å teste pappas elggryte. Dette er gryten over alle gryter, og har fulgt meg helt siden barndommen.

Elghakk med fløte og rødvin

4.0 fra 37 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram elghakk eller elgkjøttdeig

  • 12 stk einebær

  • 400 gram sjampinjong

  • 1 stk liten sellerirot

  • 2 stk gulrøtter

  • 4 stk sjalottløk

  • 3 dl rødvin

  • 2 dl fløte

  • 3 ss crème fraîche

  • 1 ss tyttebærsyltetøy

  • 2 ts timian, tørket

  • Salt

  • Pepper

  • Smør til steking

  • Tilbehør
  • Potetmos

Fremgangsmåte

  • Start gjerne med å koke potetene til potetmosen. Jeg har ikke skrevet fremgangsmåten her, men du kan eksempelvis ta en titt på fremgangsmåten beskrevet i oppskriften på jegergryte.
  • Stek elghakket i litt smør i en panne, i to omganger. Ha det stekte elghakket over i en gryte når du har fått en fin stekeskorpe. Knus einebærene med flatsiden på kniven og ha det i gryten med elgkjøttet.
  • Børst og kutt opp sopp i skiver. Skrell selleriroten, gulrøtter og sjalottløk. Selleriroten deles opp i terninger, gulroten i skiver og sjalottløk finhakkes. Surr grønnsakene i noen minutter i litt olje eller smør i pannen, før de has sammen med elghakket i gryten.
  • Kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt, og du er kvitt råsmaken. Hell vinen over i gryten.
  • Tilsett fløte, créme fraîche, tyttebærsyltetøy og timian i gryten. La gryten trekke i 10-15 minutter. Smak gryten til med salt og pepper.
  • Server viltgryte av elghakk, fløte og rødvin sammen med potetmos og tyttebærsyltetøy. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Jørn Vavik

    Nam. Prøv også denne oppskriften med kvernet hvalkjøtt istedet for elg.
    Og: bruk kun salt, pepper, timian, gulrot og kanskje selleri/persillerot. “Exotiske” krydder kan være smakelige, men kan lett dempe den opprinnelige smaken av norsk vilt. Da kan man jo heller lage en kremet gryte med brun viltsaus med geitost og rømme. Norsk villsopp og einebær er selvfølgelig tillatt..😊

  2. Denne var fantastisk god! Serverte denne i en liten førjulssammenkomst, og det var unison enighet rundt bordet at dette var toppers! Vi brukte litt mer sopp enn i oppskriften, og hadde med litt persillerot i tillegg. Godt var det uansett!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*