Elghakk med fløte og rødvin

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Elghakk med fløte og rødvin

Elghakk er en tradisjonsrik middagsrett i mange distrikter, hvor det er stor tilgang på elgkjøtt. Retten tilberedes på mange ulike måter, avhengig av hvor i landet man befinner seg, men ofte inngår det potet, gulrot, løk og timian.

I dag deler jeg en ny variant på denne kjente klassikeren, nemlig elghakk med fløte og rødvin. Poteten har jeg tatt ut av gryten og heller brukt den i potetmos ved siden av. Alt i alt en deilig viltgryte som er kjapp å lage.

Hvis du har litt større biter av elggkjøtt kan jeg virkelig anbefale deg å teste pappas elggryte. Dette er gryten over alle gryter, og har fulgt meg helt siden barndommen.

Elghakk med fløte og rødvin

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 600 gram elghakk eller elgkjøttdeig

  • 12 stk einebær

  • 400 gram sjampinjong

  • 1 stk liten sellerirot

  • 2 stk gulrøtter

  • 4 stk sjalottløk

  • 3 dl rødvin

  • 2 dl fløte

  • 3 ss crème fraîche

  • 1 ss tyttebærsyltetøy

  • 2 ts timian, tørket

  • Salt

  • Pepper

  • Smør til steking

  • Tilbehør
  • Potetmos

Fremgangsmåte

  • Start gjerne med å koke potetene til potetmosen. Jeg har ikke skrevet fremgangsmåten her, men du kan eksempelvis ta en titt på fremgangsmåten beskrevet i oppskriften på jegergryte.
  • Stek elghakket i litt smør i en panne, i to omganger. Ha det stekte elghakket over i en gryte når du har fått en fin stekeskorpe. Knus einebærene med flatsiden på kniven og ha det i gryten med elgkjøttet.
  • Børst og kutt opp sopp i skiver. Skrell selleriroten, gulrøtter og sjalottløk. Selleriroten deles opp i terninger, gulroten i skiver og sjalottløk finhakkes. Surr grønnsakene i noen minutter i litt olje eller smør i pannen, før de has sammen med elghakket i gryten.
  • Kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt, og du er kvitt råsmaken. Hell vinen over i gryten.
  • Tilsett fløte, créme fraîche, tyttebærsyltetøy og timian i gryten. La gryten trekke i 10-15 minutter. Smak gryten til med salt og pepper.
  • Server viltgryte av elghakk, fløte og rødvin sammen med potetmos og tyttebærsyltetøy. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*