Elote

Bilde av den meksikanske retten elotes

Har du hørt om den elote? Elote er meksikansk gatemat, og er grillede maiskolber med smaker av majones, chili, ost og lime. Kombinasjonen av den søte maisen, salte osten, spicy chilien og kremede majonesen er fantastisk god, og kan enten serveres som tilbehør eller som en liten rett i seg selv.

Selv om jeg ikke kan hevde at dette er en helt autentisk oppskrift på elote, så har jeg gjort mitt beste med å komme med et godt alternativ. I en mer autentisk oppskrift ville jeg blant annet valgt osten cotija. Dette er en skarp og salt ost fra Mexico. I tillegg ville jeg erstattet sriracha med en meksikansk chilisaus, samt brukt et meksikansk chilipulver.

Jeg fikk ikke tak i fersk mais, og måtte derfor kjøpe ferdigkokte maiskolber pakket i plast. De krever mindre steketid, men fikk gå som en god nummer to. Griller du kolbene på grillet får du også litt deilig røyksmak i maisen, men en varm stekepanne gjør også susen.

Elotes serveres tradisjonelt på grillpyd, og kan være særlig praktisk om du griller maiskolbene. Selv serverte jeg disse sammen med carnitas, en slags meksikansk tacos, og skar av en del av maisen og hadde den i tortillalefsen sammen med kjøttet. Det går også an å gjøre det slik, særlig om du synes det blir litt grisete med de store maiskolbene. Er du på utkikk etter en meksikansk maissalat kan jeg forøvrig anbefale oppskriften på esquites. Da er du sikret mye mindre gris.

Elotes

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: Gatemat, TilbehørKjøkken: MeksikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk maiskolber

  • 3 ss majones

  • 1 ts sriracha (eller annen chilisaus)

  • 1/2 stk lime

  • 1/4 ts salt

  • 100 gram fetaost

  • 1 neve frisk koriander

  • Chilipulver

Fremgangsmåte

  • Starte med å grille eller steke maiskolbene i en varm stekepanne. Beregn 10-15 minutter grilltid/steketid, til maiskolbene har fått godt med farge. Snu kolbene underveis.
  • Bland majonesen, srirachasausen og ferskpresset lime i en liten skål. Smak til med bittelitt salt. Smuldre fetaosten på et fat og bland inn finhakket og frisk koriander
  • Pensle maiskolbene med majonesblandingen. Vend dem deretter i den smuldrede fetaostblandingen, slik at den dekker kolbene.
  • Strø over litt chilipulver og server umiddelbart mens kolbene enda er varme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*