Eltefri pepperonipizza

Lages på: 20 timer Nivå: Enkel
Eltefri pizza med pepperoni

For en liten tid tilbake fikk jeg øynene opp for eltefri pizza, snakk om lettvint måte å lage pizza på. Kjenner du allerede til begrepet med eltefrie rundstykker så forstår du allerede hva jeg skal frem til. Man man bruker altså bare noen minutter på å røre sammen deigen dagen i forveien, så lar man bare deigen stå tildekket i 18-20 timer. Vipps så har du en bakeklar pizzadeig!

I dag er det en eltefri pizza med pepperoni som har funnet veien til bloggen. Har du en annen type pølse liggende så bruker du det. Chorizo er eksempelvis og veldig godt på pizza. Jeg pleier også å ta en liten ekstra titt i kjøleskapet for å se om jeg samtidig kan finne noe spennende i grønnsaksskuffen som begynner å bli litt slapt. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Pizza pepperoni

Eltefri pepperonipizza

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

20

timer 
Steketid (pr stk)

7

minutter

Eltefri pizza er en genial måte å lage pizza på! Ingrediensene til deigen røres sammen i løpet av noen minutter kvelden i forveien, og neste dag er pizzadeigen klar til å bakes ut.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Eltefri pizzabunn
  • 3,5 dl 3,5 siktet hvetemel

  • 1,5 dl 1,5 fullkornshvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • Fyll
  • 4 ss 4 pizzasaus

  • 200 gram 200 revet hvitost

  • 8 stk 8 cherrytomater

  • Pepperoni

  • Fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med pizzadeigen. Ha alle de tørre ingrediensene til pizzadeigen i en bolle, tilsett kaldt vann og tørrgjær. Røres kjapt sammen ved hjelp av en sleiv. Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den stå på benken i cirka 18-20 timer.
  • Ha den ferdighevede deigen over på et godt melet underlag. Strekk den utover og brett den inn mot midten som en konvolutt, samtidig som strør over litt mel. Er den veldig klissete må du jobbe inn nok mel til at den blir grei å jobbe med. Gjenta prosessen 2-3 ganger, til den blir fastere i konsistensen.
  • Legg deigen tilbake i bakstbollen og la den etterheve 1-1,5 time.
  • Lag gjerne pizzafyllet mens du venter. Her finner du en oppskrift på to enkle varianter, en med soltørkede tomater og en med litt mildere smak. Ingen av disse krever koking.
  • Når det er 30 minutter igjen skrur du på ovnen på 300 grader (eller så varmt du får den) , på vanlig over- og undervarme. Sett gjerne en pizzastein/-stål inn i ovnen om du har, slik at det får varmet seg til pizzaen skal inn.
  • Del deigen i to like store deler, og form hver av de til tynne pizzabunner.
  • Fordel pizzasaus, revet hvitost, pepperoni og oppdelte cherrytomater utover hver av bunnene. La pizzaen hvile noen minutter.
  • Pizzaene stekes i 8-10 minutter til du ser at de begynner å bli gyldne oppå. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Nyt eltefri pepperonipizza mens den enda er varm. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*