
Også denne sommeren har jeg forsøkt å steke pizza på grillen. Denne gangen var det en eltefri pizza med BBQ-saus, skinke og pepperoni som skulle over ilden, og resultatet ble utrolig bra. En av fordelene med å lage eltefri pizzadeig er at du kun bruker noen minutter på å røre sammen ingrediensene til deigen, dagen i forveien. Se også oppskrift på eltefri pizzadeig.
Fra før av har jeg forsøkt med på en pizza med BBQ-marinert kylling, som også ble en stor suksess hjemme hos oss. Om du ikke har en grill som egner seg til pizzasteking så er det ikke noe i veien for å bruke stekeovnen som du pleier. Det sier seg selv at man ikke kan legge pizzadeigen rett på grillristen på grillen. Jeg har en ganske tykk pizzastein som jeg har liggende på grillen, men om du har pizzastål så er det ikke noe i veien med å bruke også det. Regn med litt sot på undersiden, avhengig av type grill du har.
BBQ-sausen burde jeg nok laget selv (kanskje etter denne oppskriften?), men faktum er at jeg allerede hadde en flaske stående i kjøleskapet som jeg ville bruke opp.
Selv om jeg denne gangen har laget en eltefri pizza så er det ikke noe i veien for å lage en mer tradisjonell pizzabunn. Fordelen med en eltefri variant er at da kan jeg røre sammen deigen på få minutter, allerede dagen i forveien, og jeg sparer en masse tid. I tillegg så gjør den lange hevetiden at deigen får mye mer smak enn en tradisjonell pizzabunn. Hvis du vil ha litt mer eltefri pizza-inspirasjon så kan du sjekke disse to oppskriftene, på eltefri pepperonipizza og eltefri pizza med spekeskinke.
Håper den eltefrie pizzaen faller i smak!