Eltefri pizza med BBQ-saus, skinke og pepperoni

Lages på: Mer enn 12 timer Nivå: Middels
Pizza med skinke og pepperoni

Også denne sommeren har jeg forsøkt å steke pizza på grillen. Denne gangen var det en eltefri pizza med BBQ-saus, skinke og pepperoni som skulle over ilden, og resultatet ble utrolig bra. En av fordelene med å lage eltefri pizzadeig er at du kun bruker noen minutter på å røre sammen ingrediensene til deigen, dagen i forveien. Se også oppskrift på eltefri pizzadeig.

Fra før av har jeg forsøkt med på en pizza med BBQ-marinert kylling, som også ble en stor suksess hjemme hos oss. Om du ikke har en grill som egner seg til pizzasteking så er det ikke noe i veien for å bruke stekeovnen som du pleier. Det sier seg selv at man ikke kan legge pizzadeigen rett på grillristen på grillen. Jeg har en ganske tykk pizzastein som jeg har liggende på grillen, men om du har pizzastål så er det ikke noe i veien med å bruke også det. Regn med litt sot på undersiden, avhengig av type grill du har.

BBQ-sausen burde jeg nok laget selv (kanskje etter denne oppskriften?), men faktum er at jeg allerede hadde en flaske stående i kjøleskapet som jeg ville bruke opp.

Selv om jeg denne gangen har laget en eltefri pizza så er det ikke noe i veien for å lage en mer tradisjonell pizzabunn. Fordelen med en eltefri variant er at da kan jeg røre sammen deigen på få minutter, allerede dagen i forveien, og jeg sparer en masse tid. I tillegg så gjør den lange hevetiden at deigen får mye mer smak enn en tradisjonell pizzabunn. Hvis du vil ha litt mer eltefri pizza-inspirasjon så kan du sjekke disse to oppskriftene, på eltefri pepperonipizza og eltefri pizza med spekeskinke.

Håper den eltefrie pizzaen faller i smak!

Eltefri pizza på grillen

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

17

timer 
Steketid

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 1 dl 1 fullkornshvetemel

  • 4 dl 4 siktet hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 ts salt

  • 1/4 ts tørrgjær

  • 2 dl 2 vann

  • Pizzatopping
  • 4 ss 4 BBQ-saus

  • 150 gram 150 revet hvitost

  • 2 stk 2 sjampinjonger i skiver

  • 8 skiver 8 spekeskinke

  • 20 skiver 20 skiver pepperoni

  • Fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Ha de tørre ingrediensene til pizzadeigen i en bolle, tilsett kaldt vann og tørrgjær. Rør deigen kjapt sammen med en sleiv. Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den stå på kjøkkenbenken i 15-20 timer.
  • Velt den ferdighevede deigen over på et godt melet underlag. Strekk den utover og brett den inn mot midten som om du bretter en konvolutt. Strø på mer mel ved behov. Er den veldig klissete må du jobbe inn nok mel til at den blir grei å jobbe med. Gjenta prosessen 2-3 ganger, til den blir fastere i konsistensen.
  • Legg deigen tilbake i bakstbollen og la den etterheve 1-1,5 time.
  • Fyr opp grillen når det er rundt 30-60 minutter igjen. Bruker du en gassgrill trenger du litt mindre tid, bruker du en stekeovn kan du sette den på 270 grader, vanlig over- og undervarme, når det er cirka 30 minutter igjen av hevetiden. Sett gjerne en pizzastein/-stål inn i ovnen eller på grillen. Gjør klar pizzatopping.
  • Del den ferdighevede pizzadeigen i to like store emner. Form hver av emnene til en rund ball, og trykk de utover til flate pizzaer (eller bruk et kjevle). Trykker du de utover er det enklere å beholde mer luft i deigen, og du får et luftigere resultat. Legg bunnene over på hvert sitt bakepapir.
  • Fordel så BBQ-saus utover pizzabunnene. Følg på med revet hvitost, oppskåret sopp, pepperoni og spekeskinke.
  • Stek pizzaen på grillen i 7-10 minutter, med lokk, til osten begynner å bli gyllen. Strø basilikumblader over den nystekte pizzaen og server umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*