Eltefri pizza med spekeskinke

Lages på: 20 timer Nivå: Enkel
Eltefri pizza

Har du fulgt bloggen min en stund så har du nok lagt merke til alle oppskriftene på eltefri bakst. For det meste har det gått i brød eller rundstykker, men nå har jeg også kommet med en oppskrift på eltefri pizza. Og om du ikke har sett det store utvalget av eltefritt så ta gjerne en titt på denne siden.

Eltefri pizza er en genial måte å lage pizza på! Ingrediensene til deigen rørte jeg sammen allerede kvelden i forveien. Og  på neste ettermiddag var det minimalt med innsats som skulle til før pizzaen skulle i ovnen. Smaken var også fantastisk! Den lille mengden med gjær gjør at man unngår gjærsmak, samtidig som at den lange hevetiden gjør at man får frem et mer spennende smaksbilde. Dette med smaksbilde er sikkert for de med mer sensitive smaksløker, men personlig så syntes jeg at denne eltefrie pizzaen ble en innertier!

Er du på utkikk etter andre spennende pizzaoppskrifter så kan jeg blant annet tipse om pizza parma av surdeig, hvit pizza med skinke og chorizo eller en forenklet pizzapai. Du kan også finne alle pizzaoppskriftene mine her på denne siden.

Håper den eltefrie pizzaen blir en stor suksess!

Banner - Mat du blir glad av

Eltefri pizza med spekeskinke

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

20

timer 
Steketid (pr stk)

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Eltefri pizzabunn
  • 1,5 dl 1,5 finmalt hvetemel

  • 3,5 dl 3,5 siktet hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 tørrgjær

  • 2 dl 2 vann

  • Pizzasaus og topping
  • 6 ss 6 pizzasaus

  • 125 gram 125 mozzarella

  • 12 skiver 12 spekeskinke

  • 2 stk 2 sjampinjonger

  • Ruccola

  • Pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Rør sammen alle ingrediensene til pizzadeigen i en bolle. Deigen skal være lett klissete. Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den stå på benken i cirka 18 timer.
  • Tipp så deigen utover et godt melet underlag. Brett sidene inn mot midten, mens du har på litt mel. Er den veldig klissete må du jobbe inn nok mel til at den blir grei å jobbe med.
  • Legg deigen tilbake i bakstbollen og la den etterheve 1-1,5 time.
  • Når det er 30 minutter igjen skrur du på ovnen på 270 grader, vanlig over- og undervarme. Sett gjerne en pizzastein/-stål inn i ovnen. Gjør klart fyll og topping.
  • Hvis du ikke allerede har kjøpt en ferdig pizzasaus så kan du finne oppskriften på en variant med soltørkede tomater.
  • Del deigen i to like store deler, og form hver av de til tynne pizzabunner. Det er en fordel om du greier å dra og trykke utover pizzabunnene, for da presser du ikke så mye luft ut av deigen. Alternativet er å bruke et kjevle.
  • Fordel pizzasaus, mozzarella, spekeskinke og sopp oppskåret i skiver utover hver av bunnene. La pizzaen hvile noen minutter før du setter den i ovnen.
  • Stek pizzaen i 7-8 minutter til den er ferdig. Ha over ruccola, pinjekjerner og server den umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*