• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
15. februar 2019

Eltefri pizza med spekeskinke

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Eltefri pizza

Har du fulgt bloggen min en stund så har du nok lagt merke til alle oppskriftene på eltefri bakst. For det meste har det gått i brød eller rundstykker, men nå har jeg også kommet med en oppskrift på eltefri pizza. Og om du ikke har sett det store utvalget av eltefritt så ta gjerne en titt på denne siden.

Eltefri pizza er en genial måte å lage pizza på! Ingrediensene til deigen rørte jeg sammen allerede kvelden i forveien. Og  på neste ettermiddag var det minimalt med innsats som skulle til før pizzaen skulle i ovnen. Smaken var også fantastisk! Den lille mengden med gjær gjør at man unngår gjærsmak, samtidig som at den lange hevetiden gjør at man får frem et mer spennende smaksbilde. Dette med smaksbilde er sikkert for de med mer sensitive smaksløker, men personlig så syntes jeg at denne eltefrie pizzaen ble en innertier!

Er du på utkikk etter andre spennende pizzaoppskrifter så kan jeg blant annet tipse om pizza parma av surdeig, hvit pizza med skinke og chorizo eller en forenklet pizzapai. Du kan også finne alle pizzaoppskriftene mine her på denne siden.

Pizza med eltefri pizzabunn

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 15. februar 2019
  • 2 pizzaer
  • 20 time(r)
  • Skriv ut
Eltefri pizza
Ingredienser
  • Eltefri pizzabunn
  • 1,5 dl finmalt hvetemel
  • 3,5 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 2 dl vann
  • Pizzasaus og topping
  • 4-6 ss pizzasaus
  • 125 gram mozzarella
  • 10-12 skiver spekeskinke
  • 2 sjampinjonger
  • Ruccola
  • Pinjekjerner
Slik gjør du det
Steg 1
Rør sammen alle ingrediensene til pizzadeigen i en bolle. Deigen skal være lett klissete. Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den stå på benken i cirka 18 timer.
Steg 2
Tipp så deigen utover et godt melet underlag. Brett sidene inn mot midten, mens du har på litt mel. Er den veldig klissete må du jobbe inn nok mel til at den blir grei å jobbe med.
Steg 3
Legg deigen tilbake i bakstbollen og la den etterheve 1-1,5 time.
Steg 4
Når det er 30 minutter igjen skrur du på ovnen på 270 grader, vanlig over- og undervarme. Sett gjerne en pizzastein/-stål inn i ovnen. Gjør klart fyll og topping.
Steg 5
Hvis du ikke allerede har kjøpt en ferdig pizzasaus så kan du finne oppskriften på en variant med soltørkede tomater her.
Steg 6
Del deigen i to like store deler, og form hver av de til tynne pizzabunner. Det er en fordel om du greier å dra og trykke utover pizzabunnene, for da presser du ikke så mye luft ut av deigen. Alternativet er å bruke et kjevle.
Steg 7
Fordel pizzasaus, mozzarella, spekeskinke og sopp oppskåret i skiver utover hver av bunnene. La pizzaen hvile noen minutter før du setter den i ovnen.
Steg 8
Stek pizzaen i 7-8 minutter til den er ferdig. Ha over ruccola, pinjekjerner og server den umiddelbart.

Håper den eltefrie pizzaen blir en stor suksess!

Stikkord

  • eltefritt
  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Gratinert bologneseform med potetmos
Kanelsnurrer (tangzhong)

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales