• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
20. august 2020

Eltefri pizzadeig

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Eltefri pizzadeig

I  dag tenkte jeg rett og slett at jeg skulle dele en oppskrift på en eltefri pizzadeig. Det er jo så utrolig enkelt at det synes jeg er noe alle burde kjenne til. Du rører sammen ingrediensene til bunnen allerede i ettermiddag/kveld, og lar deigen stå på benken og heve i 15-20 timer. I tillegg så medfører den lange hevetiden til at du får utviklet mye mer smak enn du gjør for en tradisjonell pizzadeig. Med andre ord en fantastisk god pizza! Rakk du ikke sette deigen så lang tid i forveien, se grunnoppskrift på pizzadeig.

Topp pizzadeigen med det du måtte ønske, for eksempel paprika, rødløk pepperoni og chili som jeg gjorde.

Nystekt eltefri pizza

Trenger du litt inspirasjon til hva du kan toppe pizzaen med? Se noen av mine andre pizzaoppskrifter her på bloggen:

  • Italiensk pizza med spekeskinke
  • Pizza med marinerte biffstrimler
  • Pizza Hawaii
  • Hvit pizza med skinke og chorizo

Eltefri pizzadeig

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 20. august 2020
  • 2 pizzaer
  • 20 time(r)
  • Skriv ut
Eltefri pizza
Ingredienser
  • 6 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 2,5 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Hell i vann og rør til du har en fast og litt klissete deig. Du kan også bruke hendene om du foretrekker.
Steg 2
Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den heve på kjøkkenbenken i cirka 15-20 timer.
Steg 3
Hvelv så deigen over på et melet underlag. Strekk den utover og brett den inn mot midten som om du bretter en konvolutt. Strø på mer mel ved behov. Er den veldig klissete må du jobbe inn nok mel til at den blir grei å jobbe med. Gjenta prosessen 2-3 ganger, til den blir fastere i konsistensen.
Steg 4
Sett bakstbollen opp ned over deigen og la den få hvile i 30-45 minutter. Den eltefrie pizzadeigen er nå klar til bruk!
Steg 5
Del pizzadeigen i to like store deler. Form hver av emnene til en rund ball, og trykk/strekk de utover til flate pizzaer (eller bruk et kjevle). Ha de over på et bakepapir.
Steg 6
Topp bunnene med det fyllet du måtte ønske, stek og nyt!

Stikkord

  • eltefri pizza
  • eltefritt
  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Potetsuppe med bacon
Grove rundstykker med havrekli

Relaterte innlegg

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020
0 kommentarer

Julesnurrer (juleskillings)

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø
21. oktober 2020
0 kommentarer

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

Det glade kjøkkens Statoilboller
10. oktober 2020
0 kommentarer

Det glade kjøkkens Statoilboller

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales