I dag tenkte jeg rett og slett at jeg skulle dele en oppskrift på en eltefri pizzadeig. Det er jo så utrolig enkelt at det synes jeg er noe alle burde kjenne til. Du rører sammen ingrediensene til bunnen allerede i ettermiddag/kveld, og lar deigen stå på benken og heve i 15-20 timer. I tillegg så medfører den lange hevetiden til at du får utviklet mye mer smak enn du gjør for en tradisjonell pizzadeig. Med andre ord en fantastisk god pizza! Rakk du ikke sette deigen så lang tid i forveien, se grunnoppskrift på pizzadeig.
Topp pizzadeigen med det du måtte ønske, for eksempel paprika, rødløk pepperoni og chili som jeg gjorde.
Trenger du litt inspirasjon til hva du kan toppe pizzaen med? Se noen av mine andre pizzaoppskrifter her på bloggen:
- Italiensk pizza med spekeskinke
- Pizza med marinerte biffstrimler
- Pizza Hawaii
- Hvit pizza med skinke og chorizo
Eltefri pizzadeig
- 20. august 2020
- 2 pizzaer
- 20 time(r)
- Skriv ut

Ingredienser
- 6 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts tørrgjær
- 2,5 dl vann
Slik gjør du det
- Steg 1
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Hell i vann og rør til du har en fast og litt klissete deig. Du kan også bruke hendene om du foretrekker.
- Steg 2
- Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den heve på kjøkkenbenken i cirka 15-20 timer.
- Steg 3
- Hvelv så deigen over på et melet underlag. Strekk den utover og brett den inn mot midten som om du bretter en konvolutt. Strø på mer mel ved behov. Er den veldig klissete må du jobbe inn nok mel til at den blir grei å jobbe med. Gjenta prosessen 2-3 ganger, til den blir fastere i konsistensen.
- Steg 4
- Sett bakstbollen opp ned over deigen og la den få hvile i 30-45 minutter. Den eltefrie pizzadeigen er nå klar til bruk!
- Steg 5
- Del pizzadeigen i to like store deler. Form hver av emnene til en rund ball, og trykk/strekk de utover til flate pizzaer (eller bruk et kjevle). Ha de over på et bakepapir.
- Steg 6
- Topp bunnene med det fyllet du måtte ønske, stek og nyt!