Eltefrie halvgrove speltrundstykker

Lages på: Nivå: Enkel
Eltefrie halvgrove rundstykker av spelt

Sommerferie betyr litt roligere morgener for min del, og kanskje jeg til og med glimter til med noe ekstra godt til frokost. I går serverte jeg nemlig eltefrie speltrundstykker til frokost. Nydelig gode, og deigen hadde jeg bare kastet sammen på 5 minutter kvelden i forveien. Gjennom natten fikk den stå og heve på benken, så alt jeg måtte gjøre var å forme rundstykkene da jeg stod opp om morgenen.

Dette er en oppskrift på eltefrie halvgrove speltrundstykker. Erstatter du appelsinjuicen i oppskriften med vann, kan den være IBS-vennlig (lavFODMAP). Jeg skriver at den kan være IBS-vennlig fordi det er veldig individuelt hvordan man tåler langtidshevede brød, og speltmel.

Om du har falt for eltefrie rundstykker, så har jeg mange flere oppskrifter her på bloggen. Du finner alle sammen på denne samlesiden for eltefrie rundstykker.

Håper du ble inspirert!

Eltefrie halvgrove speltrundstykker

0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Antall

10

rundstykker
Tilberedning

11

timer 
Steketid

14

minutter

Ingredienser

  • 275 gram sammalt speltmel

  • 300 gram siktet speltmel

  • 1,5 ts salt

  • 0,5 ts tørrgjær

  • 100 gram appelsinjuice

  • 325 gram kaldt vann

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alt det tørre i en bakstbolle. Mål opp appelsinjuice og kaldt vann og bland godt sammen. Selv foretrekker jeg å bruker hendene, det er både kjappest og enklest, men du kan også bruke en sleiv om du foretrekker.
  • Legg på et lokk og la deigen heve på kjøkkenbenken, i 9-12 timer.
  • Ha deigen over på et godt melet underlag når det er klart for utbaking. Klapp litt mel over deigen mens du trykker den utover, ta i hjørnene og brett de inn mot midten av deigen. Gjenta 3-4 ganger; trykk deigen utover og brett hjørnene inn mot midten. Gjennom denne prosessen vil du kjenne at deigen strammer seg opp.
  • Form deigen til en pølse, og del den opp i ni like store emner. Form hvert emne til rundstykker, enten runde eller avlange. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Legg over et klede og la rundstykkene etterheve i cirka 30 minutter. I mellomtiden setter du ovnen på 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek så rundstykkene nest nederst i ovnen, i 13-15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så lær ovnen din å kjenne. Avkjøl de ferdigstekte rundstykkene på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*