• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. august 2020

Eltefrie rundstykker med bygg

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Eltefrie rundstykker med bygg

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på eltefrie rundstykker med bygg. Ikke bare setter byggmelet en god smak på rundstykkene, men også erfarer jeg at rundstykkene blir ekstra saftige. Bygg er også bra for helsa, inneholder både betaglukaner og antioksidanter, og er med på å senke kolestrol og sørge for et stabilt blodsukker.

Eltefrie rundstykker er populære oppskrifter på bloggen, og en av fordelene er at du slipper å bruke kjøkkenmaskin eller manuell elting. Deigen rører du sammen kvelden/dagen i forveien på noen få minutter, deretter lar du den heve på benken til neste dag. Den lange hevetiden gjør at både smak og glutennettverket får utviklet seg, og du kan trille ut rundstykker etterpå.

På bloggen finner du også mange andre eltefrie rundstykker, deriblant:

  • Verdens beste eltefrie rundstykker
  • Eltefrie rundstykker med linfrø
  • Grove og eltefrie speltrundstykker

Prøv denne oppskriften på eltefrie rundstykker med bygg du også!

Eltefrie rundstykker med bygg

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. august 2020
  • 9 stk
  • 12 time(r)
  • Skriv ut
Rundstykker med bygg
Ingredienser
  • 150 gram byggmel
  • 200 gram hvetemel
  • 230 gram sammalt hvetemel
  • 50 gram linfrø
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 dl juice
  • 3,5 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Bland mel, linfrø, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og juice, og rør det kjapt sammen med en sleiv eller stor skje.
Steg 2
Dekk bollen til med et lokk eller plastfolie. La den heve på kjøkkenbenken i 10-15 timer. Den lange hevetiden er med på å utvikle både smak og styrke glutennettverket.
Steg 3
Hvelv deigen over på et melet underlag. Strø over litt mel, og dra deigen utover til en firkant. Brett så hjørnene inn mot midten. Gjenta prosessen noen ganger med å dra den utover og brette hjørnene inn mot midten. Dette styrker glutennettverket, og du vil kjenne at den blir fastere og mer formbar.
Steg 4
Del deigen opp i cirka 9-12 like store emner, som trilles utover til rundstykker. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til rundstykkene med et klede eller lokk, og la de etterheve i 30-45 minutter mens stekeovnen forvarmes. Stekovnen settes på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 5
Stek rundstykkene i cirka 13-15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med. Rundstykkene avkjøles på rist til de er kalde. Håper de faller i smak!

Stikkord

  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • Rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Helstekt ytrefilet med deilig sjampinjongsaus
Ukemeny – Uke 32/2020

Relaterte innlegg

Grovt brød med bygg og havre
24. januar 2021
0 kommentarer

Grovt brød med bygg og havre

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020
0 kommentarer

Julesnurrer (juleskillings)

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø
21. oktober 2020
0 kommentarer

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales