Eltefrie rundstykker med bygg

Lages på: 12 timer Nivå: Enkel
Rundstykker med byggmel

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på eltefrie rundstykker med bygg. Ikke bare setter byggmelet en god smak på rundstykkene, men også erfarer jeg at rundstykkene blir ekstra saftige. Bygg er også bra for helsa, inneholder både betaglukaner og antioksidanter, og er med på å senke kolestrol og sørge for et stabilt blodsukker.

Eltefrie rundstykker er populære oppskrifter på bloggen, og en av fordelene er at du slipper å bruke kjøkkenmaskin eller manuell elting. Deigen rører du sammen kvelden/dagen i forveien på noen få minutter, deretter lar du den heve på benken til neste dag. Den lange hevetiden gjør at både smak og glutennettverket får utviklet seg, og du kan trille ut rundstykker etterpå.

På bloggen finner du også mange andre eltefrie rundstykker, deriblant:

Prøv denne oppskriften på eltefrie rundstykker med bygg du også!

Eltefrie rundstykker med bygg

5 fra 2 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Antall

10

rundstykker
Tilberedning + heving

12

timer 
Steketid

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 150 gram 150 byggmel

  • 200 gram 200 hvetemel

  • 230 gram 230 sammalt hvetemel

  • 50 gram 50 linfrø

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 tørrgjær

  • 1 dl 1 juice

  • 3,5 dl 3,5 vann

Fremgangsmåte

  • Bland mel, linfrø, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og juice, og rør det kjapt sammen med en sleiv eller stor skje.
  • Dekk bollen til med et lokk eller plastfolie. La den heve på kjøkkenbenken i 10-15 timer. Den lange hevetiden er med på å utvikle både smak og styrke glutennettverket.
  • Hvelv deigen over på et melet underlag. Strø over litt mel, og dra deigen utover til en firkant. Brett så hjørnene inn mot midten. Gjenta prosessen noen ganger med å dra den utover og brette hjørnene inn mot midten. Dette styrker glutennettverket, og du vil kjenne at den blir fastere og mer formbar.
  • Del deigen opp i cirka 9-12 like store emner, som trilles utover til rundstykker. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til rundstykkene med et klede eller lokk, og la de etterheve i 30-45 minutter mens stekeovnen forvarmes. Stekovnen settes på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Stek rundstykkene i cirka 13-15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med. Rundstykkene avkjøles på rist til de er kalde. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*