Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner

Lages på: 10 timer Nivå: Enkel
Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner

For en tid tilbake var jeg så heldig at jeg ble spurt om jeg hadde lyst til å gjøre en Instastory takeover for Mammabanden. En av oppskriftene jeg delte var en oppskrift på grove og eltefrie rundstykker med gresskarkjerner. Jeg fikk flere henvendelser rundt disse rundstykkene, så i dag tenkte jeg å dele oppskriften her på bloggen også slik at du også kan lage disse.

Rundstykker med gresskarkjerner

Som for annen eltefri bakst så rører du sammen deigen på svært få minutter, og lar den stå og heve i 9-10 timer før du baker ut rundstykkene. Vanligvis pleier jeg å sette deigen rett før jeg hopper til køys, men denne gangen satte jeg faktisk deigen rett før jeg dro på jobb. Etter jobb og trening trillet jeg ut rundstykkene og stekte rundstykkene, og hadde nydelig tilbehør til middagen, som for anledningen var hjemmelaget Bali kyllinggryte.

Flere eltefrie rundstykkeoppskrifter som kan være til inspirasjon:

Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner

0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Antall

10

stk
Tilberedning + heving

10

timer 
Steketid

14

minutter
Totalt

10

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 325 gram 325 fullkornshvetemel

 • 250 gram 250 siktet hvetemel

 • 1 ts 1 salt

 • 1/2 ts 1/2 tørrgjær

 • 50 gram 50 gresskarkjerner

 • 4,5 dl 4,5 vann

Fremgangsmåte

 • Rør sammen ingrediensene til deigen. Bland mel, gresskarkjerner, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett så kaldt vann og rør deigen sammen ved hjelp av en sleiv eller tilsvarende. Rundstykkedeigen bør være fast, men fortsatt litt klissete.
 • Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den heve i romtemperatur i 9-12 timer.
 • Når det er tid for utbaking, så har du deigen over på et god melet underlag. Elt den lett sammen ved å dra den utover til et rektangel, for så å brette hjørnene inn mot midten. Gjenta dette noen ganger, og strø over litt mel dersom den er klissete.
 • Rull deigen til en avlang pølse og del den så opp i 9-10 like store deler. Form hvert emne til runde eller avlange rundstykker. Sett de over på et bakepapirkledd stekebrett.
 • Dekk til brettet med et klede eller plast, og la de etterheve i cirka 20-30 minutter. I mellomtiden forvarmer du ovnen til 210 grader, vanlig over- og undervarme. Dersom du ønsker å lage de ekstra fine kan du også pensle de med egg som du har slått sammen, og drysse over litt hakkede gresskarkjerner.
 • Sett så brettet med rundstykkene inn nest nederst i ovnen. Stekes i cirka 13-15 minutter, til de er gjennomstekte og begynner å bli lett gyldne på undersiden. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*