Eltefrie rundstykker med linfrø

Lages på: 12 timer Nivå: Enkel
Rundstykker med linfrø

For et par uker siden hadde vi besøk på hytten, og til frokost ble det servert eltefrie rundstykker med linfrø. Rundstykkene er grove og kan røres sammen på få minutter kvelden i forveien, og ble godt mottatt av både samboer og besøk.

Har du ikke akkurat de samme melsortene som meg så bruker det bare det du har. Fullkornshvetemel (som eksempelvis Fibramel) kan erstattes med sammal hveteme finmalt. Appelsinjuice kan også erstattes med eplejuice eller bare bruk vann når du setter deigen.

Ta gjerne også en titt på noen av de andre eltefrie oppskriftene her på bloggen dersom du trenger litt mer inspirasjon.

Håper du ble fristet!

Eltefrie rundstykker med linfrø

0 fra 0 vurderinger
Type rett GjærbakstNivå: Enkel
Antall

10

rundstykker
Tilberedning + heving

12

timer 
Steketid

14

minutter

Ingredienser

  • 300 gram fullkornshvetemel

  • 275 gram hvetemel

  • 50 gram linfrø

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts tørrgjær

  • 1 dl appelsinjuice

  • 3,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bolle. Spe med vann og juice, og rør det kjapt sammen ved hjelp av en sleiv.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen heve på kjøkkenbenken i 9-12 timer.
  • Ha deigen over på et godt melet underlag. Dra deigen utover til et rektangel, og hver av hjørnene inn mot midten. Strø på mel ved behov. Gjentas et par ganger, til du kjenner deigen blir fastere i konsistensen.
  • Form deigen til en lang pølse. Del den opp i 9-10 like store emner, som trilles utover til rundstykker. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekkes til med et klede, og la etterheve i 30-45 minutter mens du venter på at stekeovnen blir varm. Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Stek rundstykkene i cirka 12-14 minutter, til de er gjennomstekte og begynner å bli gylne. Avkjøl rundstykkene på rist. Håper rundstykkene faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*