
Forrige helg laget jeg noen veldig gode eltefrie rundstykker jeg har lyst til å dele oppskriften på. Rundstykkene er rett over 50% grove, og er basert på hvete og rug. Jeg har også lagt til litt solsikkekjerner, fordi jeg synes dem setter ekstra god smak på rundstykkene.
Å lage eltefrie rundstykker går litt i rykk og napp hos meg, og akkurat nå er jeg inne i en periode hvor jeg starter dagen med eltefritt stort sett hver helg. Så lettvint, du bruker 5 minutter kvelden i forveien på å blande sammen ingrediensene og neste morgen er det bare å bake rundstykkene. Synes du det er styr med å bruke kjøkkenvekt kan du ta en titt på disse hytterundstykkene, her har jeg oppgitt mål i desiliter istedenfor. Se også noen av mine andre eltefrie rundstykker om du trenger litt mer inspirasjon.
I oppskriften står det også oppført appelsinjuice. Jeg får ofte spørsmål hvorfor jeg bruker juice i rundstykkene. For å være ærlig så er det fordi jeg synes det setter en ekstra god smak. Dessuten så har jeg jo vokst opp med å bruke litt sirup i brødbakst, og appelsinjuicen er jo også søt. I tillegg så er det ikke uvanlig å tilsette litt syre (eksempelvis eddik) når man baker med rug. Kanskje det bare er innbilning, men jeg synes rundstykkene blir litt bedre med juice. Du kan for all del erstatte juicen med vann om du ønsker.