• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. februar 2016

Eltefrie speltrundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Eltefrie speltrundstykker

Det har ikke blitt så mye sunn bakst på bloggen min de siste månedene, så i dag tenkte jeg at jeg skulle legge ut den nye frokostfavoritten min – Eltefrie speltrundstykker. Ikke bare er de fantastisk gode, men også utrolig lettvinte. Noe av det jeg liker best med disse speltrundstykkene er nemlig at jeg slipper å sette av en hel ettermiddag til baking. Bruk 10-15 minutter før leggetid til å sette deigen og du kan nyte nystekte rundstykker til frokost.

Tips til deg som vil gjøre det ekstra enkelt! Porsjoner deigen i store muffinsformer istedenfor å bake ut rundstykkene.

Eltefrie speltrundstykker ble faktisk lørdagsfrokosten min i dag, og du så kanskje at jeg postet et bilde denne eltefrie baksten på Snapchat litt tidligere i dag.

Her kan du finne flere eltefrie oppskrifter.

Eltefrie speltrundstykker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. februar 2016
  • 9-10 stk
  • 45 min
  • Skriv ut
Eltefrie speltrundstykker
Ingredienser
  • 300 gram sammalt speltmel
  • 100 gram grovbakst
  • 150 gram hvetemel
  • 1-1,5 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4,5 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Ha sammalt speltmel, grovbakst, hvetemel, salt og gjær i en stor bolle.
Steg 2
Bland inn kaldt vann ved hjelp av en sleiv eller med hendene. Deigen skal være klissete men ikke flytende. Tilsett eventuelt mer mel ved behov.
Steg 3
Dekk til bollen med plastfolie eller et lokk, og la den stå å heve til neste dag (ca 8-10 timer)
Steg 4
Når du står opp heller du bare deigen ut på et melet underlag. Brett deigen sammen noen ganger slik at den blir noe fastere.
Steg 5
Rull deigen til en pølse og del den opp i 9-10 biter som plasseres på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Sett speltrundstykene nederst i en kald stekeovn. Sett på 200 grader (over og undervarme) og la de rundstykkene steke i ca 30-35 minutter, avhengig av ovn. Avkjøles på rist.

Håper rundstykkene faller i smak!

Stikkord

  • eltefritt
  • Rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizza parma med tynn grov bunn
Kylling med quinoasalat

Relaterte innlegg

Serinakaker
27. november 2019
0 kommentarer

Serinakaker

Eltefrie rundstykker med rug
23. november 2019
0 kommentarer

Eltefrie rundstykker med rug

Slik lager du granola
20. november 2019
0 kommentarer

Slik lager du granola

4 comments

  • Helga
    29. august 2019

    Hei.
    Eg kan ikkje finne sammalt spelt finmalt i butikkene. Kan eg bruke sammalt Hvetemel finmalt i stedet.

    Hilsen Helga.

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      29. august 2019

      Jeg brukte bare vanlig sammalt spelt (står ikke finmalt på det), men sammalt hvete finmalt går også fint 😊.

      Reply
  • Helga
    30. august 2019

    Oki. Eg finner bare vanlig spelt og sammalt spelt grovmalt.
    Har nå lagt med sammalt Hvetemel finmalt. Er spent på resultatet i morgen tidlig. 😊

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      30. august 2019

      Krysser fingrene for et bra resultat 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales