Eltefrie speltrundstykker

Eltefrie speltrundstykker

Det har ikke blitt så mye sunn bakst på bloggen min de siste månedene, så i dag tenkte jeg at jeg skulle legge ut den nye frokostfavoritten min – Eltefrie speltrundstykker. Ikke bare er de fantastisk gode, men også utrolig lettvinte. Noe av det jeg liker best med disse speltrundstykkene er nemlig at jeg slipper å sette av en hel ettermiddag til baking. Bruk 10-15 minutter før leggetid til å sette deigen og du kan nyte nystekte rundstykker til frokost.

Tips til deg som vil gjøre det ekstra enkelt! Porsjoner deigen i store muffinsformer istedenfor å bake ut rundstykkene.

Eltefrie speltrundstykker ble faktisk lørdagsfrokosten min i dag, og du så kanskje at jeg postet et bilde denne eltefrie baksten på Snapchat litt tidligere i dag.

Her kan du finne flere eltefrie oppskrifter.

Eltefrie speltrundstykker

Eltefrie speltrundstykker

Ingredienser

  • 300 gram sammalt speltmel
  • 100 gram grovbakst
  • 150 gram hvetemel
  • 1-1,5 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4,5 dl vann

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha sammalt speltmel, grovbakst, hvetemel, salt og gjær i en stor bolle.
Steg 2
Bland inn kaldt vann ved hjelp av en sleiv eller med hendene. Deigen skal være klissete men ikke flytende. Tilsett eventuelt mer mel ved behov.
Steg 3
Dekk til bollen med plastfolie eller et lokk, og la den stå å heve til neste dag (ca 8-10 timer)
Steg 4
Når du står opp heller du bare deigen ut på et melet underlag. Brett deigen sammen noen ganger slik at den blir noe fastere.
Steg 5
Rull deigen til en pølse og del den opp i 9-10 biter som plasseres på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Sett speltrundstykene nederst i en kald stekeovn. Sett på 200 grader (over og undervarme) og la de rundstykkene steke i ca 30-35 minutter, avhengig av ovn. Avkjøles på rist.

Hei.
Eg kan ikkje finne sammalt spelt finmalt i butikkene. Kan eg bruke sammalt Hvetemel finmalt i stedet.

Hilsen Helga.