• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. februar 2016

Eltefrie speltrundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Eltefrie speltrundstykker

Det har ikke blitt så mye sunn bakst på bloggen min de siste månedene, så i dag tenkte jeg at jeg skulle legge ut den nye frokostfavoritten min – Eltefrie speltrundstykker. Ikke bare er de fantastisk gode, men også utrolig lettvinte. Noe av det jeg liker best med disse speltrundstykkene er nemlig at jeg slipper å sette av en hel ettermiddag til baking. Bruk 10-15 minutter før leggetid til å sette deigen og du kan nyte nystekte rundstykker til frokost.

Tips til deg som vil gjøre det ekstra enkelt! Porsjoner deigen i store muffinsformer istedenfor å bake ut rundstykkene.

Eltefrie speltrundstykker ble faktisk lørdagsfrokosten min i dag, og du så kanskje at jeg postet et bilde denne eltefrie baksten på Snapchat litt tidligere i dag.

Her kan du finne flere eltefrie oppskrifter.

Eltefrie speltrundstykker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. februar 2016
  • 9-10 stk
  • 45 min
  • Skriv ut
Eltefrie speltrundstykker
Ingredienser
  • 300 gram sammalt speltmel
  • 100 gram grovbakst
  • 150 gram hvetemel
  • 1-1,5 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4,5 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Ha sammalt speltmel, grovbakst, hvetemel, salt og gjær i en stor bolle.
Steg 2
Bland inn kaldt vann ved hjelp av en sleiv eller med hendene. Deigen skal være klissete men ikke flytende. Tilsett eventuelt mer mel ved behov.
Steg 3
Dekk til bollen med plastfolie eller et lokk, og la den stå å heve til neste dag (ca 8-10 timer)
Steg 4
Når du står opp heller du bare deigen ut på et melet underlag. Brett deigen sammen noen ganger slik at den blir noe fastere.
Steg 5
Rull deigen til en pølse og del den opp i 9-10 biter som plasseres på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Sett speltrundstykene nederst i en kald stekeovn. Sett på 200 grader (over og undervarme) og la de rundstykkene steke i ca 30-35 minutter, avhengig av ovn. Avkjøles på rist.

Håper rundstykkene faller i smak!

Stikkord

  • eltefritt
  • Rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizza parma med tynn grov bunn
Kylling med quinoasalat

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021

Boller med sjokoladekrem

Grovt brød med bygg og havre
24. januar 2021

Grovt brød med bygg og havre

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020

Julesnurrer (juleskillings)

4 comments

  • Helga
    29. august 2019

    Hei.
    Eg kan ikkje finne sammalt spelt finmalt i butikkene. Kan eg bruke sammalt Hvetemel finmalt i stedet.

    Hilsen Helga.

    • Rolf-Anders Vollan
      29. august 2019

      Jeg brukte bare vanlig sammalt spelt (står ikke finmalt på det), men sammalt hvete finmalt går også fint 😊.

  • Helga
    30. august 2019

    Oki. Eg finner bare vanlig spelt og sammalt spelt grovmalt.
    Har nå lagt med sammalt Hvetemel finmalt. Er spent på resultatet i morgen tidlig. 😊

    • Rolf-Anders Vollan
      30. august 2019

      Krysser fingrene for et bra resultat 🙂

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales