Slik lager du eltefrie brød i form

  1. Ha mel, salt, gjær og solsikkefrø i en stor bolle, gjerne en med lokk om du har.
  2. Tilsett kaldt vann og bland godt med en sleiv til du har en klissete deig.
  3. Sett på lokk eller dekk til med plastfolie. La bollen stå på  kjøkkenbenken til neste dag (ca 9-12 timer).
  4. Ha deigen over på  et godt melet underlag. Rull deigen  forsiktig i melet til at du har formet en pølse.
  5. Legg brøddeigen over i en bakepapirkleddd brødform, og la den heve under et klede i ca 30 minutter.
  6. Stek brødet på 170 grader nederst  i ovnen ca 40-50 minutter.
  7. Avkjøl brødet på rist.

Tips! Det er bestandig lurt å la brød avkjøle helt før du begynner å skjære i de.

Håper eltefrie brød blir like populært hos deg som det ble her. Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden  hvis det er noe du er usikker på, eller kanskje hvis du ønsker å dele noen tips.

God frokost!

Noen av mine tidligere eltefrie oppskrifter