Eltefritt brød i form

Lages på: 40 minutter Nivå:

Eltefritt brød i form

Endelig kommer det en ny oppskrift på brød, og denne gangen er det en oppskrift på eltefritt brød i form. Noen synes det er morsomt å lage brød og rundstykker, men jeg personlig synes det er morsommere å spise de og føler ofte det blir for tidkrevende når man har mye annet man skal rekke å gjøre. Løsningen har i vinter vært å lage eltefrie rundstykker, som har blitt en stor helgefavoritt, så da tenkte jeg at det må jo være mulig å lage dette i en vanlig brødform.

Resultatet ble svært bra, og jeg personlig synes at det eltefrie brødet ble enda saftigere enn de vanlige brødene jeg pleier å lage.

God frokost!

Banner - Mat du blir glad av

Eltefritt brød i form

4 fra 54 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Mengde

1

brød
Tilberedning + heving

11

timer 
Steketid

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 550 gram 550 fullkornshvetemel

  • 50 gram 50 solsikkekjerner

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts tørrgjær

  • 5 dl 5 vann

Fremgangsmåte

  • Ha mel, salt, gjær og solsikkefrø i en stor bolle, gjerne en med lokk om du har. Tilsett kaldt vann og bland godt med en sleiv til du har en klissete deig.
  • Sett på lokk eller dekk til med plastfolie. La bollen stå på kjøkkenbenken til neste dag (ca 9-12 timer).
  • Ha deigen over på et godt melet underlag. Rull deigen forsiktig i melet til at du har formet en pølse.
  • Legg brøddeigen over i en bakepapirkledd brødform, og la den heve under et klede i ca 30 minutter.
  • Stek brødet på 170 grader nederst i ovnen ca 40-50 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hei! Er der mulig å heve denne i brødformen over natten og så sette den rett i ovnen? Eller har det noe funksjon å rulle den på bord først :)?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*