
Det er få ting som er så godt som et nystekt grytebrød, så i dag tenkte jeg å dele en oppskrift på et halvgrovt grytebrød av hvete og rug. Ved å steke brødet i en støpejernsgryte så får du en knasende sprø skorpe på utsiden, samtidig som det er saftig på innsiden.
Selv om det kanskje virker komplisert å lage grytebrød så er det faktisk svært enkelt. Mesteparten av tiden går faktisk til venting. Du bruker maks 5 minutter på å sette deigen før du legger deg, hvelv den utover på et melet underlag neste morgen. Ha på litt mer mel og strekk litt på deigen, og la den hvile en time eller to før du har den over i en glovarm gryte. Så er det bare å sette den i ovnen og vente på at brødet skal bli ferdig. Har du allerede erfaring med å lage eltefrie rundstykker så kjenner du allerede godt til prosessen.
Brødet er perfekt til supper og gryter med litt smør på, som en litt sen helgefrokost eller storslagen kveldsmat.