• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
28. juni 2019

Eltefritt langpannebrød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Eltefritt langpannebrød med havre og gresskarkjerner

Eltefritt langpannebrød! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Det er jo så utrolig enkelt, ja faktisk enda enklere enn de vanlige eltefrie rundstykkene jeg vanligvis pleier å lage. Bruk 5 minutter til å røre sammen deigen kvelden i forveien, dekk til og hev over natten. Neste morgen elter du deigen lett sammen og kliner den utover et stekebrett. Strø over litt havregryn (bare for syns skyld), etterhev for så en liten havltime i stekeovnen.

Prøv eltefritt langpannebrød med havre og gresskarkjerner du også!

Du kan finne flere av de eltefrie oppskriftene mine her.

Eltefritt langpannebrød med havre og gresskarkjerner

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 28. juni 2019
  • 16-20 porsjoner
  • 13 time(r)
  • Skriv ut
Eltefritt langpannebrød
Ingredienser
  • 500 gram fullkornshvetemel
  • 400 gram siktet hvetemel
  • 100 gram havregryn
  • 75 gram gresskarkjerner
  • 50 gram linfrø
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 dl juice
Slik gjør du det
Steg 1
Ha fullkornshvetemel, havregryn, siktet hvetemel, linfrø, gresskarkjerner, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og juice, og bland det sammen med en sleiv.
Steg 2
Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen heve i romtemperatur i 9-12 timer, gjerne over natten.
Steg 3
Hvelv deigen over på et godt melet underlag neste dag. Strø på mel og dra brøddeigen utover til et rektangel. Brett hjørnene inn mot midten, og gjenta prosessen et par ganger.
Steg 4
Trykk deigen utover i et lite stekebrett kledd med bakepapir, eller som et avlangt rektangel på et litt større brett dersom du ikke har små. Deigen skal være 1-2 cm høy. Bruk et pizzahjul og skjær deigen i ruter.
Steg 5
Dekk deigen så til med et klede og la deigen etterheve i cirka 45 minutter. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 6
Pensle langpannebrødet med vann og strø over havregryn, rett før brødet går i stekeovnen. Stekes i cirka 30 minutter nest nederst i ovnen.
Steg 7
Avkjøl det ferdigstekte brødet på rist.

Stikkord

  • Brød
  • brytebrød
  • eltefritt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kremet maispurè
Sommerens spennende prosjekt

Relaterte innlegg

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021
0 kommentarer

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

4 comments

  • Randi Lindgaard
    30. juni 2019

    Hei.

    Liker dine oppskrifter. 🙂 enkle og greie.

    Eit spørsmål ang Eltefritt langpannebrød.
    Kan eg bruke vanlig gjær og kor mykje?

    Helsing Randi.

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      30. juni 2019

      Hei Randi,
      Så utrolig hyggelig å høre, nå ble jeg glad 🙂
      Jeg har ikke forsøkt fersk gjær i denne oppskriften, men det bør gå fint. Du kan beregne cirka 7-8 gram fersk gjær 🙂 Håper brødet faller i smak!

      Reply
  • Elisabeth
    16. august 2019

    Hei! Ser ut som en utrolig fin oppskrift. Jeg lurer på en ting, jeg har aldri sett brødoppskrift med juice før. Hva er dens funksjon? Kan man evt. bytte ut juice med vann? Og hvilken type juice er det snakk om? 🙂

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      16. august 2019

      Hei Elisabeth 🙂
      Du kan fint erstatte juicen med vann om du ønsker. Jeg har lært at gjær er ekstra glad i sukker, og i en del oppskrifter tilsetter man derfor bittelitt sukker, honning eller sirup. Det er også en del sukker i juice som kan bidra til en ekstra boost i hevingen. Når det er sagt så tror jeg ikke de vil være avgjørende i denne oppskriften, som uansett skal heve over svært lang tid. Mulig det bare er innbilning, men jeg synes kanskje de blir ekstra gode med en skvett juice i deigen 🙂
      Du kan bruke både appelsinjuice og eplejuice:)

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
38delinger