Eltefritt langpannebrød! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Det er jo så utrolig enkelt, ja faktisk enda enklere enn de vanlige eltefrie rundstykkene jeg vanligvis pleier å lage.
Bruk 5 minutter til å røre sammen deigen kvelden i forveien, dekk til og hev over natten. Neste morgen elter du deigen lett sammen og kliner den utover et stekebrett. Strø over litt havregryn (bare for syns skyld) og etterhev brødet før det så stekes en liten halvtime i stekeovnen.
Prøv eltefritt langpannebrød med havre og gresskarkjerner du også!
Hei.
Liker dine oppskrifter. 🙂 enkle og greie.
Eit spørsmål ang Eltefritt langpannebrød.
Kan eg bruke vanlig gjær og kor mykje?
Helsing Randi.
Hei Randi,
Så utrolig hyggelig å høre, nå ble jeg glad 🙂
Jeg har ikke forsøkt fersk gjær i denne oppskriften, men det bør gå fint. Du kan beregne cirka 7-8 gram fersk gjær 🙂 Håper brødet faller i smak!
Hei! Ser ut som en utrolig fin oppskrift. Jeg lurer på en ting, jeg har aldri sett brødoppskrift med juice før. Hva er dens funksjon? Kan man evt. bytte ut juice med vann? Og hvilken type juice er det snakk om? 🙂
Hei Elisabeth 🙂
Du kan fint erstatte juicen med vann om du ønsker. Jeg har lært at gjær er ekstra glad i sukker, og i en del oppskrifter tilsetter man derfor bittelitt sukker, honning eller sirup. Det er også en del sukker i juice som kan bidra til en ekstra boost i hevingen. Når det er sagt så tror jeg ikke de vil være avgjørende i denne oppskriften, som uansett skal heve over svært lang tid. Mulig det bare er innbilning, men jeg synes kanskje de blir ekstra gode med en skvett juice i deigen 🙂
Du kan bruke både appelsinjuice og eplejuice:)