Eltefritt langpannebrød

Lages på: 13 timer Nivå: Enkel

Eltefritt langpannebrød med havre og gresskarkjerner

Eltefritt langpannebrød! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Det er jo så utrolig enkelt, ja faktisk enda enklere enn de vanlige eltefrie rundstykkene jeg vanligvis pleier å lage.

Bruk 5 minutter til å røre sammen deigen kvelden i forveien, dekk til og hev over natten. Neste morgen elter du deigen lett sammen og kliner den utover et stekebrett. Strø over litt havregryn (bare for syns skyld) og etterhev brødet før det så stekes en liten halvtime i stekeovnen.

Prøv eltefritt langpannebrød med havre og gresskarkjerner du også!

Du kan finne flere av de eltefrie oppskriftene mine her.

Eltefritt langpannebrød

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostKjøkken: NorskNivå: Enkel
Porsjoner

16

porsjoner
Tilberedning

12

timer 

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

13

timer 

Ingredienser

  • 500 gram fullkornshvetemel

  • 400 gram siktet hvetemel

  • 100 gram havregryn

  • 75 gram gresskarkjerner

  • 50 gram linfrø

  • 1,5 ts salt

  • 1 ts tørrgjær

  • 7 dl vann

  • 1,5 dl juice

Fremgangsmåte

  • Ha fullkornshvetemel, havregryn, siktet hvetemel, linfrø, gresskarkjerner, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og juice, og bland det sammen med en sleiv.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen heve i romtemperatur i 9-12 timer, gjerne over natten.
  • Hvelv deigen over på et godt melet underlag neste dag. Strø på mel og dra brøddeigen utover til et rektangel. Brett hjørnene inn mot midten, og gjenta prosessen et par ganger.
  • Trykk deigen utover i et lite stekebrett kledd med bakepapir, eller som et avlangt rektangel på et litt større brett dersom du ikke har små. Deigen skal være 1-2 cm høy. Bruk et pizzahjul og skjær deigen i ruter.
  • Dekk deigen så til med et klede og la deigen etterheve i cirka 45 minutter. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Pensle langpannebrødet med vann og strø over havregryn, rett før brødet går i stekeovnen. Stekes i cirka 30 minutter nest nederst i ovnen. Avkjøl det ferdigstekte brødet på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

4 Kommentarer

  1. Randi Lindgaard

    Hei.

    Liker dine oppskrifter. 🙂 enkle og greie.

    Eit spørsmål ang Eltefritt langpannebrød.
    Kan eg bruke vanlig gjær og kor mykje?

    Helsing Randi.

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Randi,
      Så utrolig hyggelig å høre, nå ble jeg glad 🙂
      Jeg har ikke forsøkt fersk gjær i denne oppskriften, men det bør gå fint. Du kan beregne cirka 7-8 gram fersk gjær 🙂 Håper brødet faller i smak!

  2. Hei! Ser ut som en utrolig fin oppskrift. Jeg lurer på en ting, jeg har aldri sett brødoppskrift med juice før. Hva er dens funksjon? Kan man evt. bytte ut juice med vann? Og hvilken type juice er det snakk om? 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Elisabeth 🙂
      Du kan fint erstatte juicen med vann om du ønsker. Jeg har lært at gjær er ekstra glad i sukker, og i en del oppskrifter tilsetter man derfor bittelitt sukker, honning eller sirup. Det er også en del sukker i juice som kan bidra til en ekstra boost i hevingen. Når det er sagt så tror jeg ikke de vil være avgjørende i denne oppskriften, som uansett skal heve over svært lang tid. Mulig det bare er innbilning, men jeg synes kanskje de blir ekstra gode med en skvett juice i deigen 🙂
      Du kan bruke både appelsinjuice og eplejuice:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*