En enkel oppskrift på raita

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Raita

Raita kan beskrives som tzatzikiens indiske fetter, og er en deilig yoghurtsaus/-dressing som serveres til sterk indisk mat. Den er svært kjapp og enkel å lage, og kompletterer de sterke smakene som mye indisk mat inneholder. Sett av noen minutter ekstra til å lage raita neste gang du planlegger indisk middag enten fra scratch eller du kjøper en av disse halvferdige eskene.

Server raita som tilbehør til indisk mat. En av mine favoritter er hjemmelaget kylling tikka masala med raita og nanbrød, men passer også godt til annen indisk mat eller sterkt krydret grillmat.

Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

En enkel oppskrift på raita

3 fra 16 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 3 dl 3 yoghurt

  • 1 ss 1 fersk mynte

  • 1/4 ts 1/4 spisskummen

  • 1/4 stk 1/4 sitron

Fremgangsmåte

  • Vask og riv agurken på et råkostjern (bruk den grove delen). Ha agurken over i et dørslag sammen med saltet, og la det stå i 15 minutter.
  • Press vannet ut av agurken ved å presse den mot bunnen eller kantene av dørslag. Ha den så over i en bolle sammen med yoghurt, finhakket mynte, spisskummen og saften av en kvart sitron. Du kan enten bruke malt spisskummen, eller så kan du bruke en morter til å knuse hele spisskummenfrø.
  • La den hjemmelagede raitaen stå kjølig mens du lager resten av måltidet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*