En enkel oppskrift på raita

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Raita

Raita kan beskrives som tzatzikiens indiske fetter, og er en deilig yoghurtsaus/-dressing som serveres til sterk indisk mat. Den er svært kjapp og enkel å lage, og kompletterer de sterke smakene som mye indisk mat inneholder. Sett av noen minutter ekstra til å lage raita neste gang du planlegger indisk middag enten fra scratch eller du kjøper en av disse halvferdige eskene.

Server raita som tilbehør til indisk mat. En av mine favoritter er hjemmelaget kylling tikka masala med raita og nanbrød, men passer også godt til annen indisk mat eller sterkt krydret grillmat.

Håper det smaker!

En enkel oppskrift på raita

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter

Ingredienser

  • 1/2 stk agurk

  • 1/2 ts salt

  • 3 dl yoghurt

  • 1 ss fersk mynte

  • 1/4 ts spisskummen

  • 1/4 stk sitron

Fremgangsmåte

  • Vask og riv agurken på et råkostjern (bruk den grove delen). Ha agurken over i et dørslag sammen med saltet, og la det stå i 15 minutter.
  • Press vannet ut av agurken ved å presse den mot bunnen eller kantene av dørslag. Ha den så over i en bolle sammen med yoghurt, finhakket mynte, spisskummen og saften av en kvart sitron. Du kan enten bruke malt spisskummen, eller så kan du bruke en morter til å knuse hele spisskummenfrø.
  • La den hjemmelagede raitaen stå kjølig mens du lager resten av måltidet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*