En enkel oppskrift på sjokolademousse

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel

For meg som er så glad i sjokolade så er en hjemmelaget sjokolademousse en skikkelig innertier. Moussen kan man enten servere som en enkel dessert servert i fine glass, som kakefyll,  som fyll i vannbakkels eller erstatt den enkle varianten jeg brukte i denne oreokaken.

Denne oppskriften er svært lettvint å følge og jeg lover deg et skikkelig luftig resultat (bare se bilde over). Litt av hemmeligheten bak en luftig sjokolademousse er nemlig at jeg først blander sjokoladeblandingen med pisket krem, før jeg til slutt vender inn piskede eggehviter. La sjokolademoussen stå kjølig en liten time eller to, og den er klar til å nytes.

Holdbarhet! Sjokolademoussen kan fint lages lages 1-2 dager i forveien, men la den stå kjølig inntil den skal serveres.

Håper det faller i smak!

Sjokolademousse

4 fra 3 vurderinger
Type rett DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

2

timer 

Ingredienser

  • 150 gram dronningsjokolade

  • 3 stk egg

  • 2,5 dl kremfløte

  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Del sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad
  • Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem
  • Skill egg og eggehviter fra hverandre. Rør inn en og en eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene, for da får du eggerøre
    Tips! Blant inn bittelitt fløte eller kaffe før du blander inn kremen, så unngår du at den klumper seg
  • Bland kremen med sjokoladen.
  • Visp eggehvitene stive og bland de inn i moussen til slutt.
  • Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

10 Kommentarer

  1. Må være beste sjokkismoussen jeg har smakt! Takk for nydelig oppskrift! 😍

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Pia! Så utrolig hyggelig å høre at den falt i smak hos flere enn hos oss. Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂

  2. Hei, hvordan unngår jeg at enten
    A. kremen smelter pga varm sjokolade
    B. sjokoladen klumper seg fordi den blir kald når den skal blandes med kremen

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Jeg pleier å passe på at sjokoladen ikke er varm når jeg blander inn eggeplommene, da blir det fort en stor klump. Hvis du fortsatt opplever at det blir en hard klump når du blander inn eggene, så kan du enten tilsette litt av fløten og forsiktig varme opp sjokoladeblandingen, eller bruke en mikser til å blande det godt sammen før du blander det i kremen.

    • Takk, hjalp å tilsette litt fløte i sjokoladen etter tilsetting av eggene.

  3. Hei! Kan man bruke kakaopulver og ikke sjokolade i denne oppskriften? 😌

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*