• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. mars 2020

En enkel oppskrift på sjokolademousse

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

For meg som er så glad i sjokolade så er en hjemmelaget sjokolademousse en skikkelig innertier. Moussen kan man enten servere som en enkel dessert servert i fine glass, som kakefyll,  som fyll i vannbakkels eller erstatt den enkle varianten jeg brukte i denne oreokaken.

Denne oppskriften er svært lettvint å følge og jeg lover deg et skikkelig luftig resultat (bare se bilde over). Litt av hemmeligheten bak en luftig sjokolademousse er nemlig at jeg først blander sjokoladeblandingen med pisket krem, før jeg til slutt vender inn piskede eggehviter. La sjokolademoussen stå kjølig en liten time eller to, og den er klar til å nytes.

Holdbarhet! Sjokolademoussen kan fint lages lages 1-2 dager i forveien, men la den stå kjølig inntil den skal serveres.

Håper det faller i smak!

Sjokolademousse

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. mars 2020
  • 4 porsjoner
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Ingredienser
  • 150 gram dronningsjokolade
  • 3 egg
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du det
Steg 1
Del sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad
Steg 2
Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem
Steg 3
Skill egg og eggehviter fra hverandre. Rør inn en og en eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene, for da får du eggerøre
Steg 4
  Bland kremen med sjokoladen.
Steg 5
Visp eggehvitene stive og bland de inn i moussen til slutt.
Steg 6
Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.

Stikkord

  • Mousse
  • sjokolademousse

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Halvgrove surdeigshorn med ost og skinke
Spagetti og kjøttsaus av kyllingkjøttdeig

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020

Bakte epler med kardemommeis

10 comments

  • Pia
    18. mai 2020

    Må være beste sjokkismoussen jeg har smakt! Takk for nydelig oppskrift! 😍

    • Rolf-Anders Vollan
      19. mai 2020

      Hei Pia! Så utrolig hyggelig å høre at den falt i smak hos flere enn hos oss. Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂

  • Ingrid
    4. juni 2020

    Hei, hvordan unngår jeg at enten
    A. kremen smelter pga varm sjokolade
    B. sjokoladen klumper seg fordi den blir kald når den skal blandes med kremen

    • Rolf-Anders Vollan
      5. juni 2020

      Hei,
      Jeg pleier å passe på at sjokoladen ikke er varm når jeg blander inn eggeplommene, da blir det fort en stor klump. Hvis du fortsatt opplever at det blir en hard klump når du blander inn eggene, så kan du enten tilsette litt av fløten og forsiktig varme opp sjokoladeblandingen, eller bruke en mikser til å blande det godt sammen før du blander det i kremen.

    • Ingrid
      16. juni 2020

      Takk, hjalp å tilsette litt fløte i sjokoladen etter tilsetting av eggene.

      • Rolf-Anders Vollan
        16. juni 2020

        Så bra 😀 Håper sjokolademoussen ble god på smak!

      • Anne Mari
        20. februar 2021

        Jeg blandet inn litt kald kaffe før jeg blandet inn eggeplommene, ble perfekt konsistens!😄

        • Rolf-Anders Vollan
          20. februar 2021

          Oi, det høres faktisk helt fantastisk godt ut 😋

  • Maren
    6. februar 2021

    Hei! Kan man bruke kakaopulver og ikke sjokolade i denne oppskriften? 😌

    • Rolf-Anders Vollan
      6. februar 2021

      Hei Maren,
      Sjokoladen hjelper å få riktig konsistens på moussen. Jeg er litt redd for at du kanskje ikke får den stiv uten sjokoladen hvis du følger resten av oppskriften. Derfor bruker man vanligvis gelatin i oppskrifter uten sjokolade. Du kan jo for eksempel teste ut denne (har ikke testet den selv)
      https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/lett-a-lage-sjokolademousse/64129

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
24delinger