
For meg som er så glad i sjokolade så er en hjemmelaget sjokolademousse en skikkelig innertier. Moussen kan man enten servere som en enkel dessert servert i fine glass, som kakefyll, som fyll i vannbakkels eller erstatt den enkle varianten jeg brukte i denne oreokaken.

Denne oppskriften er svært lettvint å følge og jeg lover deg et skikkelig luftig resultat (bare se bilde over). Litt av hemmeligheten bak en luftig sjokolademousse er nemlig at jeg først blander sjokoladeblandingen med pisket krem, før jeg til slutt vender inn piskede eggehviter. La sjokolademoussen stå kjølig en liten time eller to, og den er klar til å nytes.
Holdbarhet! Sjokolademoussen kan fint lages lages 1-2 dager i forveien, men la den stå kjølig inntil den skal serveres.
Håper det faller i smak!

Må være beste sjokkismoussen jeg har smakt! Takk for nydelig oppskrift! 😍
Hei Pia! Så utrolig hyggelig å høre at den falt i smak hos flere enn hos oss. Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂
Hei, hvordan unngår jeg at enten
A. kremen smelter pga varm sjokolade
B. sjokoladen klumper seg fordi den blir kald når den skal blandes med kremen
Hei,
Jeg pleier å passe på at sjokoladen ikke er varm når jeg blander inn eggeplommene, da blir det fort en stor klump. Hvis du fortsatt opplever at det blir en hard klump når du blander inn eggene, så kan du enten tilsette litt av fløten og forsiktig varme opp sjokoladeblandingen, eller bruke en mikser til å blande det godt sammen før du blander det i kremen.
Takk, hjalp å tilsette litt fløte i sjokoladen etter tilsetting av eggene.
Så bra 😀 Håper sjokolademoussen ble god på smak!
Jeg blandet inn litt kald kaffe før jeg blandet inn eggeplommene, ble perfekt konsistens!😄
Oi, det høres faktisk helt fantastisk godt ut 😋
Hei! Kan man bruke kakaopulver og ikke sjokolade i denne oppskriften? 😌
Hei Maren,
Sjokoladen hjelper å få riktig konsistens på moussen. Jeg er litt redd for at du kanskje ikke får den stiv uten sjokoladen hvis du følger resten av oppskriften. Derfor bruker man vanligvis gelatin i oppskrifter uten sjokolade. Du kan jo for eksempel teste ut denne (har ikke testet den selv)
https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/lett-a-lage-sjokolademousse/64129