Enchiladas

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Enchiladas med kylling

Dersom du er like glad i tex-mex som meg, så liker du helt sikkert også enchiladas. Litt som en slags fajitas, bare den er gratinert i ovnen med litt tomatsaus.

I oppskriften har jeg brukt både anis og korianderfrø. Dette er helt valgfritt. Er du ikke glad i koriander eller anissmak så dropper du dette, selv om det setter en ekstra smak på det hele.

Andre tex-mex retter fra Det glade kjøkken:

Enchiladas

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • Enchiladas
  • 500 gram kylling (gjerne lårfilet)

  • Salt og pepper

  • 2 ts hel spisskummen

  • 1/4 ts anis

  • 1/2 ts korianderfrø

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk grønn paprika

  • 2 fedd hvitløk

  • 4 stk vårløk

  • Fersk koriander (valgfritt)

  • 4 stk hvetetortilla

  • 100 gram hvitost

  • Crème fraîche eller lettrømme

  • Tomatsaus
  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk rød chilipepper

  • 2 ss olivenolje

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ss sukker

  • 1 ts rødvinseddik

  • Fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med tomatsausen. Rens løken og fjern steinene som ligger inni chilien. Kutt rødløk og chili opp i biter, før de surres i litt olje på medium varme, til løken begynner å bli myk. Ha i en boks hermetiske tomater, salt, sukker og rødvinseddik. La putre i cirka 5 minutter, før du tar den av varmen. Hell den klumpete sausen over i en foodprosessor eller matmølle til stavmikseren (hakkebollen), ha i basilikumblader og kjør sausen sammen i i 10-20 sekunder, til du har en passe jevn saus.
  • Sett ovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skjær kyllingen opp i strimler eller biter. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den kjapt i en panne.
  • I mellomtiden knuser du spisskummen, anis og korianderfrø ved hjelp av en morter. Del så opp løk, paprika og finhakk hvitløken. Kutt gjerne også opp vårløken, men den holder du litt utenom løken og paprikaen.
  • Når kyllingen begynner å bli gjennomstekt tilsetter du løk, hvitløk og paprika. Surr videre til løken begynner å bli blank og myk. Ha så i de knuste krydrene og litt chilipulver. Stek videre i et lite minutt før du har i cirka 2/3 av tomatsausen. La det putre videre i 3-5 minutter.
  • Fordel kyllingfyllet i tortillalefser, strø over halvparten av vårløken og hvitosten og rull de sammen. Legg de med skjøten ned, side om side, i en ildfastform. Ha over resten av tomatsausen og osten, og stek de i ovnen i 10-15 minutter.
  • Server enchiladas med et dryss av vårløk og en liten klatt lettrømme eller crème fraîche. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*