Energikuler med dadler og kokos

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Energikuler med dadler og kokos

Jeg har hatt en boks med dadler stående i skapet i godt over ett år. Utløpsdatoen var for lengst passert, men dadlene var fortsatt like fine. Litt hardere enn da jeg kjøpte dem, men fortsatt gode. Dette ble til noen gode energikuler med dadler og kokos. Noen kaller disse for daddelkuler, andre snøkuler, mens jeg syntes energikuler var beskrivende.

Jeg er egentlig veldig glad i dadler. Kan være litt styrete å bruke dem, men jeg synes de kan være et godt alternativ til annen søtning når man baker. Jeg vil kanskje ikke gå så langt at jeg kaller dem for sunne, for de inneholder i alle hovedsak sukker. Når det er sagt så er det både mer smak på dadler enn vanlig hvitt sukker, og så får du med litt mer næringsstoffer.

Er du også glad i dadler. Sjekk ut disse snickersbitene jeg delte litt tidligere i høst.

Energikuler med dadler og kokos

3.8 fra 4 vurderinger
Type rett: SnacksNivå: Enkel
Antall

30

kuler
Tilberedning

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram dadler

  • 75 gram peanøttsmør

  • 75 gram havregryn

  • 2 ss kakao

  • 1 ts vaniljesukker

  • 50 gram smør

  • 1 klype salt

  • Pynt
  • 1 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  • Del dadlene i to og fjern steinene som ligger inni.
  • Kok opp vann i en liten kjele. Skru ned varmen og ha dadlene i vannet. Bløtlegg dem i cirka 10 minutter. Hell vannet av dadlene, damp dem lett i kjelen for å bli kvitt det overflødige vannet.
  • Ha dadler, peanøttsmør, havregryn, kakao, vaniljesukker og smeltet smør i en foodprosessor. Kjør sammen til du har en finkornet masse.
  • La massen stå i 20-30 minutter
  • Form deigen til cirka 30 kuler, avhengig av hvor store du ønsker dem, og rull dem i kokosmasse.
  • Settes kjølig frem til servering.

Notater

  • Glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*