
Aïoli er et selvskrevent tilbehør på tapasbordet, og en av favorittene mine er å spise det sammen med saltbakte tapaspoteter eller på nystekt brød. Det var sistnevnte jeg gjorde forrige gang jeg laget aïoli. Jeg hadde laget et herlig grytebrød av surdeig, som jeg nøt sammen med en hjemmelaget aïoli, spekeskinke og tomater.
Å lage aïoli fra bunnen av er utrolig enkelt, og er gjort på svært få minutter ved hjelp av en stavmikser. Det som er viktig å huske på er at du bruker romtempererte ingredienser når du lager den, ellers risikerer du at aïolien ikke tykner og du sitter igjen med en tynn hvitløksaus
Tips når du lager aïoli
- Både egg og olivenolje må være romtempererte
- Hell i bare litt olje av gangen
- Aïoli kan oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet i 5-7 dager
Hei hei , kan jeg bruke kun olivenolje i aioli , ikke solsikkeolje ?
Mvh Tone :0)
Det går fint, men husk at olivenoljen har mye mer smak enn eksempelvis solsikkeoljen. Den vil derfor kunne bli veldig dominerende i smaken 🙂