• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. mai 2018

Enkel aïoli

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Halvgrovt surdeigsbrød med aïoli

Aïoli er et selvskrevent tilbehør på tapasbordet, og en av favorittene mine er å spise det sammen med saltbakte tapaspoteter eller på nystekt brød. Det var sistnevnte jeg gjorde forrige gang jeg laget aïoli. Jeg hadde laget et herlig grytebrød av surdeig, som jeg nøt sammen med en hjemmelaget aïoli, spekeskinke og tomater.

Å lage aïoli fra bunnen av er utrolig enkelt, og er gjort på svært få minutter ved hjelp av en stavmikser. Det som er viktig å huske på er at du bruker romtempererte ingredienser når du lager den, ellers risikerer du at aïolien ikke tykner og du sitter igjen med en tynn hvitløksaus

Tips når du lager aïoli

  • Både egg og olivenolje må være romtempererte
  • Hell i bare litt olje av gangen
  • Aïoli kan oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet i 5-7 dager

 

Hjemmelaget aïoli

Aïoli er en slags kald hvitløksmajones, og passer fint til alt fra tapas, til burger, som dip eller på brødskiven. Du lager den selv på 5-10 minutter, men husk å bruke romtempererte ingredienser.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. mai 2018
  • 3 dl
  • 10 min
  • Skriv ut
Enkel aïoli
Ingredienser
  • 2 eggeplommer
  • 1/2 sitron
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 dl solsikkeolje
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alle ingrediensene med unntak av olivenolje og solsikke i en høy og tynn beholder, og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen sammen. Som jeg nevne innledningsvis så er det helt avgjørende at både egg og olje er romtempererte når du lager aïoli.
Steg 2
Hell så olivenolje og deretter solsikkeolje i en tynn stråle i resten, mens du samtidig lar stavmikseren gå. Bruk gjerne 1/2 dl olivenolje til å begynne med, og tilsett heller litt mer til slutt dersom du vil ha mer av den gode olivenoljesmaken. Hold knivene på stavmikseren under overflaten slik at du ikke drar inn luft. Du vil ganske kjapt se at blandingen tykner og at du begynner å få noe som minner om en kremete aïoli.
Steg 3
Dersom du synes den fortsatt er litt tykk kan du tilsette litt mer sitronsaft eller vann. Smak også til om du vil ha mer salt og pepper, eller tabascosaus.
Steg 4
Ha aïolien over i en passende skål og server til ønsket tilbehør

 

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • tapas
  • Tilbehør til grillmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lettvint pitapizza
Spaghettisalat med kylling og soltørkede tomater

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales