• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. juli 2018

Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Hva er vel sommer uten iskrem? Jeg skal innrømme at jeg oftest kjøper pinneis fra isdisken, men det er også morsomt å lage sin egen iskrem. Selv om dette er oppskriften på blåbæris, så er det ikke noe i veien for å sette ditt eget preg på isen, og fylle på med det du liker aller best. Sjokoladebiter, daimstrøssel, bær eller hva enn du foretrekker.

Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Du trenger heller ikke bruke iskremmaskin for å lage din egen iskrem, men ved hjelp av en boks kondensert melk så kan du lage deilig is som slett ikke er hard som stein.

Lykke til!

Hjemmelaget blåbæris uten iskremmaskin

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. juli 2018
  • 1 form
  • 6 time(r)
  • Skriv ut
Enkel is uten iskremmaskin
Ingredienser
  • 6 dl fløte
  • Cirka 4 dl kondensert melk (søtet)
  • 1 vaniljestang
  • 100 gram blåbær
  • Strøssel (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Kle en brødform med plastfolie og bakepapir.
Steg 2
Tin eventuelle frosne bær.
Steg 3
Ha kald kondensert melk og fløte i en bolle, sammen med frøene fra en vaniljestang. Piskes så sammen til tykk krem og lyftig krem. Vær oppmerksom på at det vil ta litt lengre tid enn når du pisker vanlig kremfløte til krem, så vær tålmodig.
Steg 4
Ta av cirka 1/4 av kremen og bland den med de opptinte blåbærene.
Steg 5
Ha halvparten av kremen som du ikke har blandet med blåbær over i brødformen. Fyll vekselsvis på med blåbærkrem og den hvite kremen. Før tilslutt skaftet på en skje, kniv eller gaffel gjennom isen noen ganger slik at blåbærkremen blir lett blandet med den hvite.
Steg 6
Strø over eventuell strøssel og sett isformen i fryseren. La den stå i fryseren i minst 3-4 timer, men gjerne lengre om du har tid.
Steg 7
Ta ut blåbærisen cirka 10-15 minutter før servering.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • iskrem

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sommerbris i solnedgang
Grillmat, sesongvarer og ekstra bloggmotivasjon

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020
0 kommentarer

Bakte epler med kardemommeis

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
41delinger