Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Lages på: Mer enn 4 timer Nivå: Enkel
Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Hva er vel sommer uten iskrem? Jeg skal innrømme at jeg oftest kjøper pinneis fra isdisken, men det er også morsomt å lage sin egen iskrem. Selv om dette er oppskriften på blåbæris, så er det ikke noe i veien for å sette ditt eget preg på isen, og fylle på med det du liker aller best. Sjokoladebiter, daimstrøssel, bær eller hva enn du foretrekker.

Du trenger heller ikke bruke iskremmaskin for å lage din egen iskrem, men ved hjelp av en boks kondensert melk så kan du lage deilig is som slett ikke er hard som stein.

Lykke til!

Blåbæris uten iskremmaskin

0 fra 0 vurderinger
Type rett DessertNivå: Enkel
Mengde

1

brødform
Tilberedning

15

minutter
Fryseren

240

minutter

Ingredienser

  • 6 dl fløte

  • 4 dl kondensert melk (søtet)

  • 1 stk vaniljestang

  • 100 gram blåbær

  • Strøssel (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Kle en brødform med plastfolie og bakepapir. Tin eventuelle frosne bær.
  • Ha kald kondensert melk og fløte i en bolle, sammen med frøene fra en vaniljestang. Piskes så sammen til tykk krem og lyftig krem. Vær oppmerksom på at det vil ta litt lengre tid enn når du pisker vanlig kremfløte til krem, så vær tålmodig.
  • Ta av cirka 1/4 av kremen og bland den med de opptinte blåbærene.
  • Ha halvparten av kremen som du ikke har blandet med blåbær over i brødformen. Fyll vekselsvis på med blåbærkrem og den hvite kremen. Før tilslutt skaftet på en skje, kniv eller gaffel gjennom isen noen ganger slik at blåbærkremen blir lett blandet med den hvite.
  • Strø over eventuell strøssel og sett isformen i fryseren. La den stå i fryseren i minst 3-4 timer, men gjerne lengre om du har tid.
  • Ta ut blåbærisen cirka 10-15 minutter før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*