Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Hva er vel sommer uten iskrem? Jeg skal innrømme at jeg oftest kjøper pinneis fra isdisken, men det er også morsomt å lage sin egen iskrem. Selv om dette er oppskriften på blåbæris, så er det ikke noe i veien for å sette ditt eget preg på isen, og fylle på med det du liker aller best. Sjokoladebiter, daimstrøssel, bær eller hva enn du foretrekker.

Enkel blåbæris (uten iskremmaskin)

Du trenger heller ikke bruke iskremmaskin for å lage din egen iskrem, men ved hjelp av en boks kondensert melk så kan du lage deilig is som slett ikke er hard som stein.

Lykke til!

Hjemmelaget blåbæris uten iskremmaskin

Enkel is uten iskremmaskin

Ingredienser

  • 6 dl fløte
  • Cirka 4 dl kondensert melk (søtet)
  • 1 vaniljestang
  • 100 gram blåbær
  • Strøssel (valgfritt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Kle en brødform med plastfolie og bakepapir.
Steg 2
Tin eventuelle frosne bær.
Steg 3
Ha kald kondensert melk og fløte i en bolle, sammen med frøene fra en vaniljestang. Piskes så sammen til tykk krem og lyftig krem. Vær oppmerksom på at det vil ta litt lengre tid enn når du pisker vanlig kremfløte til krem, så vær tålmodig.
Steg 4
Ta av cirka 1/4 av kremen og bland den med de opptinte blåbærene.
Steg 5
Ha halvparten av kremen som du ikke har blandet med blåbær over i brødformen. Fyll vekselsvis på med blåbærkrem og den hvite kremen. Før tilslutt skaftet på en skje, kniv eller gaffel gjennom isen noen ganger slik at blåbærkremen blir lett blandet med den hvite.
Steg 6
Strø over eventuell strøssel og sett isformen i fryseren. La den stå i fryseren i minst 3-4 timer, men gjerne lengre om du har tid.
Steg 7
Ta ut blåbærisen cirka 10-15 minutter før servering.