Enkel fiskesuppe med torsk

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Enkel fiskesuppe

Det er rett og slett en skam at jeg ikke lager fiskesuppe oftere, både fordi jeg er født og oppvokst i nord, men ikke minst fordi det er jo så fantastisk godt. Jeg tenker bestandig at det er så mye styr å lage suppen (noe det ikke er), at det ender med at jeg heller lager noe annet.

For å senke terskelen for å lage en god og hjemmelaget fiskesuppe har jeg derfor nå laget en ganske enkel variant, hvor jeg har brukt torsk og vanlig fiskebuljong. Jeg har derimot brukt litt hvitvin i suppen for å gi den en ekstra god smak, men kanskje har du en skvett stående i kjøleskapet eller så kan du også bruke 1 ts hvitvinseddik som et alternativ. Det er heller ikke noe i veien for å bruke også andre fisketyper enn torsk, både laks og sei passer godt i suppen.

Hjemmelaget fiskesuppe

Dersom ikke denne fiskesuppen med torsk var helt det du var på utkikk etter så har jeg fra tidligere av også publisert en oppskrift på fiskesuppe med blåskjell. Ta gjerne en titt!

Håper fiskesuppen faller i smak!

Enkel fiskesuppe med torsk

4 fra 5 vurderinger
Type rett Middag, SuppeNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss smør

  • 1 dl hvitvin

  • 5 dl fiskebuljong

  • 2 stilker stangselleri

  • 2 stk gulrøtter

  • 1/2 stk purreløk

  • 1,5 dl kremfløte

  • 1 ss hvetemel

  • 1 stk eggeplomme

  • 600 gram torsk eller annen hvit fisk

  • Basilikum

  • Persille

  • Gressløk

Fremgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra fisken om nødvendig, skjær den opp i passe store stykker og strø over litt salt.
  • Surr finhakket sjalottløk og hvitløk i smør i en liten gryte til løken er myk og blank. Ha i hvitvin og la det koke til du har kokt inn nesten all vinen.
  • Tilsett fiskekraft eller fiskebuljong og kok opp. Skjær stangselleri i smått, purreløk i tynne skiver og gulrot i små terninger, og ha det i gryten. La gryten koke i noen minutter til grønnsakene begynner å bli møre.
  • Visp hvetemel ut i en bittelitt vann eller melk. Spe melken i gryen sammen med kremfløte og la suppen koke i cirka 4-5 minutter til den tykner. Jeg pleier å smake til suppen med litt salt og pepper allerede før jeg har fisken i. Når fisken er ferdigtrukket faller den lett fra hverandre, og det er en fare for at du har mer gryte en suppe om du rører for mye.
  • Ha i eggeplommen og fisken og la suppen trekke i cirka 5-7 minutter til fisken er ferdig. Nå som du har hatt i eggeplommen er det viktig at du ikke koker suppen, men at fisken bare trekker.
  • Strø hakket persille og gressløk over suppen rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

6 Kommentarer

  1. Beret Wicklund

    Fiskesuppe: Fin oppskrift! Jeg mangla hvitvin, men bruke 1/2 dl eplecidereddik, og det fungerte bra. Brukte både sei og torsk og la en neve pillede reker på toppen.

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for tilbakemelding, og så bra at det gikk så bra med eplecidereddik 🙂 Fiskesuppe lager man i grunn alt for sjelden!

      • Hva kan jeg bruke i stedet for hvitvin eller eplecidereddik?

        • Rolf-Anders Vollan

          Hei
          Da ville jeg kanskje erstattet vinen med fløte, og tilsatt en god skvis med sitron for litt syrliget. Håper den smaker!

  2. Menes det to stilker stangselleri?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*