Enkel fløtesaus

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Enkel fløtesaus

Å lage fløtesaus er utrolig enkelt, og smaker så utrolig mye bedre enn de posene du kjøper på butikken. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en helt enkel fløtesaus. Bruk gjerne en ekstra god kraft, buljong eller fond, dette gir en ekstra god saus. Sausen passer godt både til svin, storfe, kylling og storfe.

Bruk gjerne sausen som en grunnoppskrift. Ha i ferske urter, tyttebær eller ripsgelé, litt sennep eller sopp, alt etter hva du synes passer best.

Forleden dag kom jeg over en sommerskinke som var på tilbud på butikken, og med poteter i kjøleskapet og en pose frosne brokkoli og blomkål så var middagen ikke langt unna. Det eneste jeg da manglet var en saus til. Jeg ville gjøre det litt enkelt for meg selv, og valget falt derfor på en enkel fløtesaus. Sausen trenger litt oppmerksomhet de første minuttene, men etter dette så skal den i grunn få lov til å putre for seg selv 8-10 minutter, mens du gjør klar resten.

Fløtesaus

Enkel fløtesaus

0 fra 0 vurderinger
Nivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter

Ingredienser

  • 2 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl oksekraft eller kyllingkraft

  • 2 dl kremfløte

  • 1/2 ss soyasaus

  • Salt og pepper

  • Noen dråper sukkerkulør (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn hvetemelet og la det frese et par minutter under omrøring.
  • Spe i varm kraft eller buljong, litt av gangen og visp godt underveis for å unngå klumper. Ta gjerne kasserollen av platen mens du har i kraften.
  • Tilsett også kremfløten og soyasaus. Kok opp og la sausen småputre i 8-10 minutter for å bli kvitt melsmaken. Er sausen litt tynn kan du spe i litt mer hvetemel utblandet med kaldt vann. Er den tykk kan du spe i enten mer kraft eller fløte.
  • Smak til med salt og pepper. For en mørkere farge kan du ha i noen dråper med sukkerkulør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*