Enkel gryte med lammekjøttdeig

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Gryte med lammekjøttdeig

Jeg er veldig glad i lammekjøtt og forsøker utnytte denne råvaren mens den er i sesong. En av årets oppskrifter er en enkel gryte med lammekjøttdeig. Gryten kan lages på 20-30 minutter, og inneholder krydre som spisskummen, kanel og kardemomme. Disse synes jeg passer ekstra godt til lam, og gir gryten et litt marokkansk preg. Server den med ris, couscous, eller en marokkansk couscoussalat om du vil gjøre litt ekstra ut av tilbehøret.

Jeg har tidligere delt oppskrift på marokkansk lammegryte med rotgrønnsaker. Den er kremet og god, men trenger også litt mer tid før kjøttet er mørt. Derfor deler jeg nå en enklere variant, som også kan lages på en hektisk hverdag. Håper den kan være til inspirasjon.

Enkel gryte med lammekjøttdeig

4 fra 14 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 800 gram 800 lammedeig

  • 1 stk 1 stor løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 chili

  • 1 stk 1 stor søtpotet

  • 2 stk 2 persillerøtter

  • 1,5 ts 1,5 spisskummen

  • 3/4 ts 3/4 kanel

  • 1/2 ts 1/2 kardemomme

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 6 dl 6 kjøttkraft/-buljong

  • Frisk persille

  • 1 stk 1 granateple

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • Olivenolje, til steking

  • Tilbehør
  • Couscous

Fremgangsmåte

  • Start med å steke lammedeigen i en klunk olivenolje i en varm stekepanne. Stek i to omganger, slik at du greier å holde høy nok temperatur på pannen. Ha det ferdigstekte kjøttet over i en gryte.
  • Skrell og finhakk løken og hvitløksfeddene. Skrap ut frøene fra chilien og finhakk den også. Skrell søtpoteten og persillerøttene og del dem opp i mindre terninger.
  • Når lammedeigen er ferdigstekt surrer du løken i litt olivenolje. Ha i hvitløk og chilien når løken begynner å bli blank, og surr videre i 20-30 sekunder. Ha grønnsakene over i gryten med kjøttet. Surr så søtpoteten og persillerøttene i samme panne i noen minutter. Tilsett krydderne (spisskummen, kanel og kardemomme) og bland godt. Lag en liten grop i pannen, og ha i tomatpuré. La tomatpureen frese noen sekunder, slik at du blir kvitt råsmaken.
  • Ha grønnsakene over i gryten og tilsett kjøttkraften. Kok opp og la gryten koke med lokk i 10-15 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett mer kraft ved behov.
  • Lag couscous mens gryten koker, finhakk persillen og rens granateplet. Smak til gryten med salt og pepper.
  • Dryss over granateple og persille rett før middagen settes på bordet, og server lammegryten med couscous som tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*