Enkel havrebar – perfekt etter trening

Enkel havrebar - perfekt på tur eller etter trening

Hver helg forsøker jeg å få til en lengre løpetur ute, gjerne opp mot 2 mil hvis jeg har overskuddet, men det viktigste med løpeturen er at da får jeg koblet helt ut. Etter en slik løpeøkt er det viktig med energipåfyll for at jeg skal få meg hentet inn igjen, og da er disse havrebarene midt i blinken.

I dag gir jeg dere en oppskrift på enkel havrebar (eller müslibar om du vil), og er perfekte etter trening, i tursekken eller som et lite måltid. Men pass på, disse barene er farlig gode så det kan være vanskelig å bare spise én bar. Oppskriften blir nok til rundt 8 barer avhengig av størrelse, og inneholder bare naturlig søtning fra honning og dadler.

Hver havrebar inneholder rundt 240 kalorier, litt avhengig av hvor store du ønsker de skal være.

Enkel havrebar - perfekt på tur eller etter trening

Håper du blir like fornøyd med barene som det jeg ble!

Enkel havrebar

Enkel havrebar - perfekt på tur eller etter trening

Ingredienser

  • 5 dl lettkokte havregryn
  • 30 gram linfrø
  • 75 gram peanøttsmør
  • 50 gram honning
  • 75 gram dadler
  • 1 egg
  • 1 eggehvite

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha havregryn og linfrø i enn liten bolle
Steg 2
Varm opp peanøttsmør og honning i en liten kasserolle eller i en liten skål i mikroen.
Steg 3
Del dadlene i to, fjern steinen, og lag en jevn masse med hjelp av en matmølle eller foodprosessor. Du kan også finhakke de for hånd dersom du ikke har utstyret.
Steg 4
Ha oppvarmet peanøttsmørblanding sammen med dadler oppi bollen med havregryn og linfrø. Slå sammen egg og eggehviter og bland det godt med det andre slik at du får en seig masse.
Steg 5
Fordel havrebar-massen til en rektangulær firkant utover et bakepapir. Stekes på 160 grader i ca 25 minutter
Steg 6
Bruk et pizzahjul til å skjære barene opp i passende størrelser rett etter at du har tatt de ut av ovnen. Avkjøles på rist