Lakseburger med jordbærsalat

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Enkel lakseburger med jordbærsalat

Denne sommeren går det i enkle middagsretter, det vil si middager som er både kjappe å lage og ikke føles så tunge. Et godt eksempel på en slik rett er denne lakseburgeren som jeg serverte med frisk jordbærsalat. Jeg var også så heldig at hadde litt rabarbravinaigrette stående i kjøleskapet, som ble en slags prikken over i’en over det hele. Om du ikke kan briljere med en hjemmelaget vinaigrette, så bruk det du har eller server lakseburgeren med en liten skje crème fraîche.

Dersom du er på utkikk etter andre lakseburgere kan du også ta en titt på den populære oppskriften på lakseburger med mango og eplesalat og eller hvorfor ikke prøve en panert lakseburger?

Lakseburger med jordbærsalat

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

burgere
Tilberedning

20

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Lakseburger
  • 500 gram 500 laksefilet

  • 1 ss 1 finhakket gressløk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • Jordbærsalat
  • 150 gram 150 bladsalat

  • 1/2 kurv 1/2 jordbær

  • 1 stk 1 avokado

  • 3 stk 3 vårløk

  • 100 gram 100 mozzarella

  • Rabarbravinaigrette (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Lakseburgeren er enkel å lage. Del først laksen opp i store terninger. Ha bitene i en foodprosessor eller en matmølle sammen med gressløk, saften av en halv sitron, salt og pepper. En matmølle er for øvrig den hakkebollen som følger med mange stavmiksere. Kjør laksen lett sammen slik at du fortsatt har noen hele laksebiter i massen.
  • Varm en stekepanne med litt olje og form laksefarsen til fire like store burgere. Stekes på forholdsvis høy varme i 2-3 minutter på den ene siden før du forsiktig snur lakseburgerne. Stek de første par minuttene på forholdsvis høy varme, og skru så ned varmen dersom de ikke er helt gjennomstekte. Bruk gjerne lokk når du steker burgerne.
  • Skyll jordbærene og salatblad-mixen hvis den ikke er ferdigskylt. Del jordbærene og vårløken opp i skiver, og mozarella og avokado i passende terninger. Bland lett sammen.
  • Server lakseburgeren på en seng av jordbærsalat, gjerne med en liten dæsj rabarbravinaigrette om du har. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*