Enkel lammecurry (restecurry)

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Enkel lammecurry

Da vi spiste fårikål forrige helg så ble det litt lammekjøtt igjen. Siden jeg er sterk motstander av å kaste matrester, så tenkte det var en god idé å dele en oppskrift på en enkel lammecurry, eller restecurry om du vil. Da kan også andre som har fårikålrester få nytte av dette, hvis man ikke ønsker å spise lammekjøtt to dager på rad, og vi kan sammen unngå matsvinn. Siden lammekjøttet allerede var kokt mørt, så var curryen utrolig enkel å lage. Dersom du ikke har lammerester så er det ikke noe i veien for å kjøpe lammekjøtt, eller bruke andre typer kjøtt om du vil.

Glad i curry? Da vil du kanskje også like disse:

Håper du ble inspirert!

Enkel lammecurry (restecurry)

5 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 ferdigkokt benfritt lammekjøtt

  • 125 gram 125 røde linser

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 ts 2 frisk ingefær

  • 1/2 stk 1/2 rød chili (etter ønske)

  • 1 ss 1 olje

  • 1 ss 1 spisskummen

  • 1 ss 1 garam masala

  • 1 ts 1 gurkemeie

  • 2 dl 2 kokosmelk

  • 2 dl 2 lammekraft (eller kjøttbuljong)

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 2 stk 2 tomater

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 kvernet pepper

  • Frisk koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha linsene over i et dørslag og skyll de godt under kaldt vann. La vannet renne av mens du går i gang med resten.
  • Del kjøttet opp i passe store biter. Stek det kjapt i en gryte i litt olje.
  • I mellomtiden skreller du løk, hvitløk og ingefær. Del chilien i to, og fjern frøene. Finhakk løk, hvitløk og chili, mens ingefæret raspes fint. Has i gryten sammen med lammekjøttet, og surr på mediem varme til løken er bland og myk.
  • Tilsett så spisskummen, garam masala og gurkemeie. Bland godt og la frese i et lite minutt før du tilsetter lammekraft og kokosmelk. Ha i tomater oppskåret i terninger, hermetiske tomater og linsene. La lammecurryen koke i 10 minutter.
  • Skvis over saften av en halv lime, og smak til med salt og pepper. Server curryen med ris eller roti, en enkel salat og med et dryss av frisk koriander (valgfritt). Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Maria Torp

    Hei, lager denne i dag. Men ser at linsene og hermetiske tomater ikke står anvist når de skal i gryta. Jeg finner ut av det, men det er sikkert greit for deg å rette opp i.

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for du sier i fra. Skal i gryten i slutten av steg 4. Skal fikse på det senere ☺️ Håper det smaker!

      • Maria Torp

        Det var det jeg gjorde. Nydelig rett! Takk🥰 vil også takke for oppskrift på den marokkanske lammegryten!

        • Rolf-Anders Vollan

          Så bra du fant ut av det 😄 Hurra, gleder meg å høre at også den smakte ☺️

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*