Enkel og billig alt-i-ett pastagryte

Kjapp og rimelig pastagryte

Tilhengerne mine har talt! Jeg vet ikke om dere så det, men i går hadde jeg en aldri så liten avstemning på Instagram over hvilke 3 oppskrifter dere ønsket å se på bloggen min denne uken. Jeg må ærlig innrømme at jeg trodde at browniekaken skulle vinne, men faktisk var det denne enkle og billige alt-i-ett pastagryten som gikk av med seieren. Hvilke 2 andre som gikk av med seieren kan du se på Instastory i dag.

Billig og enkel alt-i-ett pastagryte

Jeg spurte også dere lesere for noen uker siden om dere ønsket flere billige/rimelige middagsinspirasjon på bloggen, og det var et klart rungende Ja (97%) blant følgerne mine. Hverdagsmaten behøver slett ikke koste skjorta, selv om at den gjerne skal være både sunn og enkel å lage. Derfor skal jeg utover høsten og vinteren forsøke å publisere flere såkalte budsjettmiddager som kan gjøre ekstra godt for lommeboka.

Jeg har ikke finregnet på hva denne pastaretten kostet, men har beregnet at denne middagen for to koster tilsammen cirka 70-75 kroner. Det dyreste var egentlig kyllingkjøttdeigen som kostet 35 kroner, mens både løk, gulrot og hakkede tomater er svært billige råvarer. Jeg har også skrevet opp urter og parmesan i ingredienslisten, men er mer tenkt som inspirasjon dersom du likevel har en urtekrukke stående eller har litt parmesan eller annen ost liggende. Du må gjerne også tilsette flere andre grønnsaker i gryten, både stangselleri, tomater og paprika egner seg godt i slike pastagryter. Håper pastagryten faller i smak!

Enkel og god pastagryte

  • 30. oktober 2018
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Kjapp og rimelig pastagryte

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400-500 gram kyllingkjøttdeig
  • 200 gram fullkornsspagetti
  • 2 gulrøtter
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 buljongterning
  • 3 dl vann
  • 1/2 ss tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Olje
  • Urter (valgfritt)
  • Parmesan (valgfritt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Rens og finhakk både løk og hvitløk. Skrell og del gulrøttene opp i terninger.
Steg 2
Brun kyllingkjøttdeigen kjapt i litt olje i en gryte. Ha i løken og hvitløken når kyllingen begynner å få farge.
Steg 3
Tilsett spaghetti, gulrøtter, hakkede tomater, buljong, vann, oregano, salt og pepper i gryten. Brekk gjerne spaghettien i to dersom du ikke får plass i gryten. Rør rundt, legg på et lokk og la gryten koke i 12-15 minutter til spaghettien er al dente. Rør om i blant, slik at ikke gryten brenner seg.
Steg 4
Har du ferske urter så tilsetter du de i gryten rett før servering. Eventuell parmesan raspes over pastaretten på tallerkenen.