Enkel og billig lasagne (studentlasagne)

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Billig lasagne

Som matinteressert så blir fort matvanene også litt dyrere. Jeg er opptatt av å kjøpe gode råvarer, og synes det er gøy bruke eksotiske råvarer i matlagingen. Dette er jo ikke bestandig så veldig økonomisk, i tillegg til at jeg burde være flinkere til å bruke lokale råvarer. Derfor deler jeg i dag en oppskrift på en enkel og billig lasagne.

Denne lasagneoppskriften inneholder ikke noe krimskrams, og jeg har brukt enkle og billigere råvarer. Blant annet har jeg brukt svinekjøttdeig, som ofte koster mye mindre enn andre kjøttfarser. I tillegg har jeg redusert andelen kjøtt til forhold for mer grønt, som både er billigere, gir mer smak og er litt bedre for miljøet. Har du andre grønnsaker liggende, som paprika, persillerot, hodekål, tomater, så bruk de gjerne i kjøttsausen. Det gir sausen ekstra mye smak.

Dette er med andre ord den perfekte oppskriften på lasagne for deg som er på jakt etter en rimeligere helgemiddag, enten du er student eller ikke ønsker å bruke unødig mye penger på mat.

Andre budsjettmiddager fra bloggen:

Mat du blir glad av - banner

Enkel og billig lasagne (studentlasagne)

4.5 fra 6 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 400 gram svinekjøttdeig

  • 1 stk gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 2 stilker stangselleri

  • 2 stk gulrøtter

  • 2 ss tomatpurè

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2,5 dl utblandet buljong

  • 1 ts tørket oregano

  • 1 boks røde linser

  • Salt og pepper

  • Ostesaus
  • 2 ss smør

  • 3 ss hvetemel

  • 6 dl melk

  • 100 gram revet hvitost

  • 1/2 ts hvit pepper

  • 1/2 ts malt muskatnøtt

  • 1 ts salt

  • Annet
  • 9 stk lasagneplater

  • 100 gram revet ost

Fremgangsmåte

  • Rens og kutt opp grønnsakene i smått. Hvitløk finhakkes, mens løk, stangselleri og gulrøtter kuttes i små terninger.
  • Stek kjøttdeigen i litt olje på høy varme. Ha den over i en gryte.
  • Surr grønnsakene i en god klunk olje, til de blir myke og møre. Lag en liten grop midt i pannen som du har et par spiseskjeer tomatpuré i. La den frese i pannen i et lite minutt, dette tar litt av den skarpe smaken på puréen.
  • Bland de stekte grønnsakene og kjøttdeigen. Tilsett en boks hermetiske tomate, 2,5 dl utblandet buljong (gjerne kjøttbuljong eller grønnsaksbuljong) og tørket oregano. Kok kjøttsausen i 10-15 minutter, mens du lager ostesausen. Skyll linsene i et dørslag og ha de i sausen mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
  • Smelt smør i en liten kasserolle. Tilsett hvetemel og bland det god sammen. Dra kasserollen fra varmen og spe i litt av melken. Bruk en visp til å vispe ut klumpene. Tilsett gradvis mer av melken etter hvert som du visper. Fortsett slik til du spedd i all melken. Kok opp blandingen og la den koke i 5 minutter. Tilsett så revet hvitost, muskatnøtt, salt og pepper.
  • Fordel kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfastform. Jeg pleier å starte med kjøttsaus og avslutte med ostesaus. Dryss over litt revet hvitost på toppen.
  • Stek lasagnen på 220 grader i forvarmet ovn. Steketiden er beregnet til cirka 30 minutter, men vil variere fra ovn til ovn. Dersom den blir veldig for mørk oppå kan du justere ned steketemperaturen.
  • La den ferdigstekte lasagnen stå på benken i 10-15 minutter før servering. Da blir den fastere i konsistensen, og man brenner seg ikke så lett. Akkurat passe tid til at du får stekt noen frosne hvitløksbaguetter om du har liggende i fryseren, eller lage en enkel grønn salat som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*