Enkel og god guacamole med kesam

Enkel og god guacamole med kesam

Guacamole er fantastisk godt i tillegg til å være sunt, og er nesten obligatorisk når jeg spiser tex-mex mat (eksempelvis Fajitas).

Dette er oppskriften på en enkel og god guacamole med kesam. Siden avokado har en ganske stor andel fett, pleier jeg å tilsette noen skjeer med mager kesam. Dette gir en god smak og jeg får da både senket fettinnholdet samtidig som proteininnholdet øker

Håper det smaker!

Magrere guacamole med kesam

Enkel og god guacamole med kesam

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 lime
  • 1/2 tomat
  • 2 ss kesam
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Kutt limen i to, og hakk chili og hvitløk i veldig små biter.
Steg 2
Del avokadoen i to med en kniv, ta ut steinen og kjøttet med en skje.
Steg 3
Bruk en gaffel til å mose fruktkjøttet i en skål.
Steg 4
Ha oppi hvitløk, chilli og saften av en halv lime.
Steg 5
Del en tomat i to, ta ut frøene og væsken fra den ene halvdelen, og snitt den opp i små terninger som has oppi bollen med det andre.
Steg 6
Deretter blander du inn 2 ss med mager kesam.
Steg 7
Smak til med salt og pepper.

Guacamole er svært populært, og brukes i det meksikanske kjøkken som en saus på blåmaistortillas ved siden av kjøtt, bønner, yoghurt, kvarg og grønnsaker fra det indianske kjøkken i Texas, ved grensa til Mexico!