Mager guacamole med kesam

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Enkel og god guacamole med kesam

Guacamole er fantastisk godt i tillegg til å være sunt, og er nesten obligatorisk når jeg spiser tex-mex mat (eksempelvis Fajitas).

Dette er oppskriften på en mager guacamole med kesam. Siden jeg ofte synes det blir litt guacamole med kun én avokado, og avokado inneholder en ganske stor andel fett, så pleier jeg noen ganger å tilsett noen skjeer med mager kesam. Dette gir en god smak og jeg får da både senket fettinnholdet samtidig som proteininnholdet øker

Flere guacamoleoppskrifter:

Håper det smaker!

Mager guacamole med kesam

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter

Ingredienser

  • 1 stk avokado

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1/2 stk lime

  • 1/2 stk tomat

  • 2 ss kesam

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kutt limen i to, og hakk chili og hvitløk i veldig små biter.
  • Del avokadoen i to med en kniv, ta ut steinen og kjøttet med en skje. Bruk en gaffel til å mose fruktkjøttet i en skål.
  • Ha oppi hvitløk, chilli og saften av en halv lime.
  • Del en tomat i to, ta ut frøene og væsken fra den ene halvdelen, og snitt den opp i små terninger som has oppi bollen med det andre.
  • Deretter blander du inn 2 ss med mager kesam.
  • Smak til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Guacamole er svært populært, og brukes i det meksikanske kjøkken som en saus på blåmaistortillas ved siden av kjøtt, bønner, yoghurt, kvarg og grønnsaker fra det indianske kjøkken i Texas, ved grensa til Mexico!

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for kommentaren. Blåmaistortillas var nytt for meg, så måtte gjøre et Google-søk for å finne ut hva dette var for noe 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*