Guacamole er fantastisk godt i tillegg til å være sunt, og er nesten obligatorisk når jeg spiser tex-mex mat (eksempelvis Fajitas).
Dette er oppskriften på en enkel og god guacamole med kesam. Siden avokado har en ganske stor andel fett, pleier jeg å tilsette noen skjeer med mager kesam. Dette gir en god smak og jeg får da både senket fettinnholdet samtidig som proteininnholdet øker
Håper det smaker!
Magrere guacamole med kesam
- 1. august 2015
- 4 porsjoner
- 10 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 avokado
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 rød chili
- 1/2 lime
- 1/2 tomat
- 2 ss kesam
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Kutt limen i to, og hakk chili og hvitløk i veldig små biter.
- Steg 2
- Del avokadoen i to med en kniv, ta ut steinen og kjøttet med en skje.
- Steg 3
- Bruk en gaffel til å mose fruktkjøttet i en skål.
- Steg 4
- Ha oppi hvitløk, chilli og saften av en halv lime.
- Steg 5
- Del en tomat i to, ta ut frøene og væsken fra den ene halvdelen, og snitt den opp i små terninger som has oppi bollen med det andre.
- Steg 6
- Deretter blander du inn 2 ss med mager kesam.
- Steg 7
- Smak til med salt og pepper.
Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har spørsmål knyttet til denne oppskriften på guacamole med kesam eller dersom du har noe annet på hjertet 🙂
Guacamole er svært populært, og brukes i det meksikanske kjøkken som en saus på blåmaistortillas ved siden av kjøtt, bønner, yoghurt, kvarg og grønnsaker fra det indianske kjøkken i Texas, ved grensa til Mexico!
Takk for kommentaren. Blåmaistortillas var nytt for meg, så måtte gjøre et Google-søk for å finne ut hva dette var for noe 🙂