Du behøver bare å sette av 5 minutter til å lage en skikkelig god hjemmelaget salsa, og kan ikke sammenlignes med varianten du får kjøpt på butikken. Bruk hakkede tomater med god kvalitet (jeg bruker mutti) en en god olivenolje, og du får frem de gode smakene. Salsaen er svært enkel å lage og passer fint til taco og annen tex-mex. Start gjerne med å lage salsaen slik at den får stå å trekke gode smaker mens du lager resten.
Andre oppskrifter som kan kan være til inspirasjon:
Hjemmelaget salsa har godt av å stå og trekke litt før den serveres, så start gjerne med å lage salsaen dersom den skal inngå som et tilbehør til et større måltid.
Enkel og god hjemmelaget salsa
- 19. august 2015
- 4 porsjoner
- 5 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Salsa
- 1/2 boks hakkede tomater
- 1/2 rødløk
- 1/2 rød chilipepper
- 1 ss fersk basilikum
- 1/2 lime
- 2 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- Pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha en halv boks hakkede tomater i en foodprosessorbolle eller beholderen til stavmikseren.
- Steg 2
- Vask og fjern frøene fra chilien, og ha den oppi med tomatene.
- Steg 3
- Rens en halv rødløk og del den i store båter.
- Steg 4
- Ha rødløk, saften av en halv lime, en liten neve basilikum (ca 20 store blader), olivenolje, litt salt og pepper sammen med resten.
- Steg 5
- Kjør maskinen i noen sekunder til du har en passende konsistens på salsaen. Den kan gjerne være litt grovhakket om du foretrekker.
- Steg 6
- Smak til med eventuelt mer salt og pepper. Håper det smaker!
Hvor lenge kan den oppbevares i kjøleskapet?
Salsaen er holdbar i 2-3 dager i kjøleskapet 🙂