Enkel og god kylling curry

Enkel og god kylling curry

Kylling, karri og kokosmelk er en farlig god kombinasjon jeg i det siste har falt litt for, og i dag deler jeg en oppskrift på en enkel og svært god kylling curry som jeg har laget et par ganger den siste måneden. Oppskriften er veldig enkel å følge og jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at middagen stod på bordet allerede innen en halvtime.

En annen og litt lignende middagsrett her på matbloggen er hjemmelaget Bali kyllinggryte, ta gjerne en titt hvis du vil.

Enkel og god kylling curry

Enkel og god kylling curry

Ingredienser

  • Kylling curry
  • 600 gram kylling
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss ingefær
  • 1 rød paprika
  • 1 eple
  • 4 vårløk
  • 2 ts karri
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 dl vann
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 hønsebuljongterning
  • Salt etter smak
  • Tilbehør
  • 100 gram bladsalat
  • Byggris eller annen ris

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær kyllingen i passende biter, og stek de 5-6 minutter en varm stekepanne i litt olje.
Steg 2
Når kjøttet er halvveis stekt tilsetter du finhakket hvitløk, chili og ingefær.
Steg 3
Mot slutten av steketiden tilsetter du også et eple oppskåret i terninger og strimler av rød paprika. Bruk gjerne den litt søtere snackspaprikaen.
Steg 4
Tilsett karri, gurkemeie, vann, kokosmelk, tomatpure og en buljongterning, og la gryten koke 8-10 minutter. Smak til med salt.
Steg 5
Ha i vårløk oppskåret i tynne skiver

Inkluderer kcalinnholdet risen?