Enkel og god kylling curry

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Enkel og god kylling curry

Kylling, karri og kokosmelk er en farlig god kombinasjon jeg i det siste har falt litt for, og i dag deler jeg en oppskrift på en enkel og svært god kylling curry som jeg har laget et par ganger den siste måneden. Oppskriften er veldig enkel å følge og jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at middagen stod på bordet allerede innen en halvtime.

En annen og litt lignende middagsrett her på matbloggen er hjemmelaget Bali kyllinggryte, ta gjerne en titt hvis du vil.

Jeg håper currygryten faller i smak!

Enkel og god kylling curry

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • Kylling curry
  • 600 gram kylling

  • 1/2 stk rød chili (mengde etter ønske)

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss ingefær

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk eple

  • 4 stk vårløk

  • 2 ts karri

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ss tomatpurè

  • 1 dl vann

  • 2 dl kokosmelk

  • 1 stk hønsebuljongterning

  • Salt etter smak

  • Tilbehør
  • 100 gram bladsalat

  • Byggris eller annen ris

Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingen i passende biter, og stek de 5-6 minutter en varm stekepanne i litt olje.
  • Når kjøttet er halvveis stekt tilsetter du finhakket hvitløk, chili og ingefær.
  • Mot slutten av steketiden tilsetter du også et eple oppskåret i terninger og strimler av rød paprika. Bruk gjerne den litt søtere snackspaprikaen.
  • Tilsett karri, gurkemeie, vann, kokosmelk, tomatpure og en buljongterning, og la gryten koke 8-10 minutter. Smak til med salt.
  • Ha i vårløk oppskåret i tynne skiver. Server kylling curry med en enkel grønn salat og eventuelt ris/byggris ved siden av. Håper kyllinggryten smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Inkluderer kcalinnholdet risen?

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Liv,
      Jeg husker ikke om det var med eller uten risen er jeg redd. For å være sikker så har jeg fjernet det inntil videre 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*