Enkel og litt mildere harissa

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Harissa

Harissa er en nordafrikansk rød chilipasta eller -saus laget av en håndfull ingredienser som chili, hvitløk, olivenolje og noen krydre.

Jeg deler i dag en enkel og mild oppskrift på harissa. Mens de flere oppskriftene jeg har kommet over bruker tørket chili, så har jeg brukt den ferske varianten. Disse grillet jeg i ovnen sammen rød paprika, som gjør chilipastaen et mildere smaksbilde. Harissa kan brukes som dip, som en slags kompleks ketchup, eller i gryter. Jeg har fra tidligere av publisert en oppskrift på spicy kyllinggryte, en ekstra sterk pizzasaus, og e het kjøttform med potetmos, hvor harissaen kom til sin rette, og lover å dele en ny oppskrift om ikke lenge.

Enkel og mild harissa

0 fra 0 vurderinger
Type rett SausKjøkken: Afrikansk, Midt-ØstenNivå: Enkel
Porsjoner

1

skål
Totalt

17

minutter

Ingredienser

  • 1 stk rød paprika

  • 2 stk rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ts spisskummen

  • 1/4 ts korianderfrø

  • 1 ts salt

  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Prikk paprika og chili ved hjelp av en gaffel. Legg de over i en ildfastform og grill de under grillelementet i stekeovnen til store deler skallet er sort. Du kan også bruke en liten gassbrenner om du har.
  • Sett chili og paprika til side i 5-10 minutter. Du skal nå greie å dra skinnet av både paprika og chili. Del de i to og fjern også frøene inni.
  • Ha paprika, chili, hvitløk, spisskummen, korianderfrø, salt og olivenolje i hakkebollen til stavmikseren, og kjør det sammen til du har en fin puré. Du kan også bruke en morter om du ikke har stavmikser tilgjengelig.
  • Oppbevar harrisaen i et tett glass i kjøleskapet. Hell litt olje på toppen for å øke holdbarheten, eller frys den ned i porsjoner.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*