Hjemmelaget bacalao

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Bacalao

I dag deler jeg en oppskrift på hjemmelaget bacalao. Oppskriften er ganske rett frem, uten noe særlig krimskrams – akkurat slik jeg liker den. Jeg synes bacalao er så utrolig godt, og i tillegg er ypperlig å lage når dersom du venter middagsgjester.

Bruker du klippfisk som ikke er ferdig utvannet må du huske vanne den ut før du setter i gang (1-2 døgn). Utvanningstiden vil variere, men en tommelfingerregel er å beregne ett døgn per centimeter tykkelse på fisken.

Håper bacalaoen faller i smak!

Enkel bacalao

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: PortugisiskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1000 gram 1000 utvannet klippfisk

  • 500 gram 500 mandelpotet

  • 2 stk 2 gule løk

  • 2 stk 2 røde paprika

  • 1,5 stk 1,5 rød chili

  • 2 fedd 2 fedd hvitløk

  • 1.5 dl 1.5 olivenolje

  • 2 stk 2 laurbærblad

  • 3 bokser 3 hermetiske tomater

  • 1 ss 1 tomatpurè

Fremgangsmåte

  • Rens den ferdig utvannede klippfisken for skinn og bein, og del den i passe stor stykker (ca 3 x 6 cm).
  • Skjær potet, løk og paprika i skiver, fjern frøene fra chilien og finhakk både den og hvitløken.
  • Ha litt olivenolje i en kasserolle og surr hvitløk og chili et par minutter, før du følger på med resten av olivenoljen, tomatpure, hermetiske tomater og laurbærblader. Kok opp
  • Ha litt av sausen i bunnen av en gryte. Legg potet, løk, klippfisk og paprika lagvis i gryten, med tomatsausen mellom lagene.
  • Kok opp bacalaoen, og la den stå å koke under lokk i et par timer på lav varme. Koketiden vil variere, avhengig av type og størrelse på potet, og om temperaturen ligger på kokepunktet. Sjekk om poteten er ferdigkokt ved å stikke en gaffel i den underveis. Ikke rør i bacalaoen underveis, men rist gryten lett underveis for å forhindre at det brenner seg i bunnen. Du kan også koke den i ovnen på ca 125 grader i rundt 2 timer.
  • Kjenn om bacalaoen er tilstrekkelig salt før du setter den på bordet. Strø gjerne over litt fersk og finhakket persille, og server den slik den er eller med godt brød ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*