Enkel panna cotta med bringebærsaus

Lages på: Mer enn 4 timer Nivå: Enkel

Panna cotta med bringebærsaus

Panna cotta er en av mine favorittdesserter. Den er utrolig enkel å lage og er noe som de fleste setter stor pris på, du kan også variere den i det uendelige. Fra før av har jeg også lagt ut en annen oppskrift på panna cotta på bloggen, se oppskrift på panna cotta med jordbær- og rabarbrasaus.

Denne gangen har jeg laget en særdeles enkel panna cotta med bringebærsaus. Du bruker rundt 15-20 minutter på å lage selve panna cottaen, deretter er det bare å la den stå kjølig frem til du skal servere den (cirka 3-4 timer). Har du litt dårlig tid kan du også fremskynde prosessen ved å avkjøle kasserollen med panna cotta-blandingen i iskaldt vann.

Om du har lyst på slike skråstilte panna cottaer som jeg laget på bildet så har jeg ganske enkelt satt hver av glassene på skrått oppi et annet glass, for så å fylle de med den lett avkjølte panna cotta-blandingen.

Håper panna cottaen faller i smak!

Enkel panna cotta med bringebærsaus

4 fra 10 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

3

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

5

minutter
Avkjøling

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Panna cotta
  • 4 dl 4 kremfløte

  • 2,5 plater 2,5 gelatin

  • 1 stk 1 vaniljetang

  • 2 ss 2 sukker

  • Bringebærsaus
  • 200 gram 200 bringebær

  • 75 gram 75 melis

  • 1 ss 1 sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Lag panna cottaen. Legg gelatinplatene i bløt i en skål med iskaldt kaldt vann.
  • Ha sukker, fløte og frøene fra en vaniljestang i en liten kasserolle og kok opp. Vær forsiktig med varmen slik at fløten ikke brenner seg, og rør regelmessig. Dra kasserollen av varmen så snart fløten har kokt opp.
  • Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør de de inn i den varme fløten.
  • Hell panna cotta-blandingen over i glass eller små former, og sett den kjølig i minst 3-4 timer. For å unngå at glassene sprekker, eller du har litt dårlig tid, så kan du sette hele kasserollen nedi et kar med kaldt vann i 5-6 minutter, slik at du kjapt får avkjølt blandingen.
  • Gjør klar bringebærsausen. Tin eventuelle frosne bringebær før du går i gang. Mos bringebærene, melis og sitron med en blender eller stavmikser. Sil bringebærmassen i en sikt for å fjerne steinene. Ha sausen over i en liten skål som settes kjølig til panna cottaen skal serveres.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*