• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. mai 2019

Enkel panna cotta med bringebærsaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Panna cotta med bringebærsaus

Panna cotta er en av mine favorittdesserter. Den er utrolig enkel å lage og er noe som de fleste setter stor pris på, du kan også variere den i det uendelige. Fra før av har jeg også lagt ut en annen oppskrift på panna cotta på bloggen, se oppskrift på panna cotta med jordbær- og rabarbrasaus.

Denne gangen har jeg laget en særdeles enkel panna cotta med bringebærsaus. Du bruker rundt 15-20 minutter på å lage selve panna cottaen, deretter er det bare å la den stå kjølig frem til du skal servere den (cirka 3-4 timer). Har du litt dårlig tid kan du også fremskynde prosessen ved å avkjøle kasserollen med panna cotta-blandingen i iskaldt vann.

Om du har lyst på slike skråstilte panna cottaer som jeg laget på bildet så har jeg ganske enkelt satt hver av glassene på skrått oppi et annet glass, for så å fylle de med den lett avkjølte panna cotta-blandingen.

Håper panna cottaen faller i smak!

Enkel panna cotta med bringebærsaus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. mai 2019
  • 3 glass
  • 30 min
  • Skriv ut
Panna cotta med bringebærsaus
Ingredienser
  • Panna cotta
  • 4 dl kremfløte
  • 2,5 plater med gelatin
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss sukker
  • Bringebærsaus
  • 200 gram bringebær
  • 75 gram melis
  • 1 ss sitronsaft
Slik gjør du det
Steg 1
Lag panna cottaen. Legg gelatinplatene i bløt i en skål med iskaldt kaldt vann.
Steg 2
Ha sukker, fløte og frøene fra en vaniljestang i en liten kasserolle og kok opp. Vær forsiktig med varmen slik at fløten ikke brenner seg, og rør regelmessig. Dra kasserollen av varmen så snart fløten har kokt opp.
Steg 3
Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør de de inn i den varme fløten.
Steg 4
Hell panna cotta-blandingen over i glass eller små former, og sett den kjølig i minst 3-4 timer. For å unngå at glassene sprekker, eller du har litt dårlig tid, så kan du sette hele kasserollen nedi et kar med kaldt vann i 5-6 minutter, slik at du kjapt får avkjølt blandingen.
Steg 5
Gjør klar bringebærsausen. Tin eventuelle frosne bringebær før du går i gang. Mos bringebærene, melis og sitron med en blender eller stavmikser. Sil bringebærmassen i en sikt for å fjerne steinene. Ha sausen over i en liten skål som settes kjølig til panna cottaen skal serveres.

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • panna cotta
  • pudding

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kyllingstroganoff med pasta
Hønsefrikassé

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020
0 kommentarer

Bakte epler med kardemommeis

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
23delinger