Denne enkle tomatsausen passer både til pizza, på ostesmørbrød, på noen skiver ristet brød eller som en enkel pastasaus.

Pizzasausen kan brukes med en gang, eller du kan oppbevare den i kjøleskapet opp mot én uke. Når du skal bruke den kan det være lurt å temperere den.

Tips til deg som ønsker en ekstra kjapp  pizza! Smør pizzasausen utover en grov fersk fjerdigkjevlet pizzabunn, legg over litt fersk mozarella, serranoskinke, sopp og hva annet du ønsker. Stek i forvarmet ovn (gjerne 250 grader+). Da får du en kjapp og enkel fredagspizza, men som samtidig smaker bedre og er et sunnere alternativ til ferdigvariantene.

 

Pizzatips

Her er noen deilige pizzatips fra bloggen. I oppskriften på Pizza Hawaii har jeg allerede benyttet denne pizzasaus-oppskriften, mens i de andre tipsene kan du erstatte pizzasausen angitt i oppskriften med denne.

Pizza Hawaii – Pizza med skinke og ananas

Pizza Hawaii - Pizza med skinke og ananas
Pizza Hawaii – Pizza med skinke og ananas

Pizza med chorizo og serrano

Pizza med chorizo og serrano
Pizza med chorizo og serrano

Pizza parma med tynn grov bunn

Pizza parma med tynn grov bunn
Pizza parma med tynn grov bunn