
Forrige helg hadde vi besøk av noen gode venner. Og med små barn tilstede så måtte jeg så klart benytte anledningen til å teste ut en oppskrift på en enkel sjokoladekake i langpanne.
Denne oppskriften er ekstra enkel, og er et slags svar på den populære “posekaken” som fås kjøpt på butikken. Det eneste du trenger å gjøre er å måle opp det tørre, og røre inn det våte. Ingen visping av eggedosis, ingen smelting av smør eller sjokolade og mindre oppvask. Denne sjokoladekakerøren kan du sannsynligvis smelle sammen på 5 minutter om du er effektiv, og i løpet av en halvtime har du en ferdigstekt sjokoladekake.
Vil du gjøre deg litt ekstra flid med kaken, og ta deg tid til å lage eggedosis og bruke sjokolade istedenfor kakao? Sjekk ut en lignende variant:
Sjokoladekake med kokos
Lages på 60 minutterNivå: Enkel
For å få en ekstra saftig sjokoladekake har jeg brukt kefir i oppskriften. Du kan også bruke kulturmelk om du ønsker. Har du ingen av delen kan du også bruke melk, selv om den sikkert ikke blir like saftig. Om du bruker vanlig melk kan du med fordel legge til 25-30 gram med ekstra mel i oppskriften, siden melken er mer tynnflytende.
I glasuren har jeg tilsatt litt kaffe. Jeg synes den blir best sånn, men har du barn som ikke er glad i kaffesmak på glasuren kan den erstattes med melk.
For å gjøre det ekstra enkelt for deg har jeg både oppgitt ingrediensene i gram og i desiliter. Det mest nøyaktige blir om du bruker en digital vekt, og jeg anbefaler derfor å bruke det. Da kan du også bare sette bollen på vekten, og veie hver av de tørre ingrediensene.
Lurer du på hvor mye 1 dl sukker veier, eller hvor mange desiliter 300 gram mel er? Jeg har laget en eget side med oversikt over vekt og mål. Håper den kan være kjekk å ha.
Lykke til med sjokoladekaken!
Veldig saftig og god! Jeg har en tilsvarende oppskrift for stor langpanne. I den er det også natron, men mindre bakepulver (også forholdsmessig). Den er det smeltet smør/margarin i, ikke olje. Betyr det noe for resultatet. Jeg bruker å variere med å ha kanel og litt muskat i røra. Blir også veldig godt (litt tropisk aroma)
Så bra 🙂
Jeg synes kanskje kaker med olje blir ekstra saftige, men det kan være bare er innbilning.
Godt tips med kanel og muskat. Det må testes ut en gang.