Enkel sjokoladekake i langpanne med kefir

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Sjokoladekake i langpanne

Forrige helg hadde vi besøk av noen gode venner. Og med små barn tilstede så måtte jeg så klart benytte anledningen til å teste ut en oppskrift på en enkel sjokoladekake i langpanne.

Denne oppskriften er ekstra enkel, og er et slags svar på den populære “posekaken” som fås kjøpt på butikken. Det eneste du trenger å gjøre er å måle opp det tørre, og røre inn det våte. Ingen visping av eggedosis, ingen smelting av smør eller sjokolade og mindre oppvask. Denne sjokoladekakerøren kan du sannsynligvis smelle sammen på 5 minutter om du er effektiv, og i løpet av en halvtime har du en ferdigstekt sjokoladekake.

Vil du gjøre deg litt ekstra flid med kaken, og ta deg tid til å lage eggedosis og bruke sjokolade istedenfor kakao? Sjekk ut en lignende variant:

For å få en ekstra saftig sjokoladekake har jeg brukt kefir i oppskriften. Du kan også bruke kulturmelk om du ønsker. Har du ingen av delen kan du også bruke melk, selv om den sikkert ikke blir like saftig. Om du bruker vanlig melk kan du med fordel legge til 25-30 gram med ekstra mel i oppskriften, siden melken er mer tynnflytende.

I glasuren har jeg tilsatt litt kaffe. Jeg synes den blir best sånn, men har du barn som ikke er glad i kaffesmak på glasuren kan den erstattes med melk.

For å gjøre det ekstra enkelt for deg har jeg både oppgitt ingrediensene i gram og i desiliter. Det mest nøyaktige blir om du bruker en digital vekt, og jeg anbefaler derfor å bruke det. Da kan du også bare sette bollen på vekten, og veie hver av de tørre ingrediensene.

Lurer du på hvor mye 1 dl sukker veier, eller hvor mange desiliter 300 gram mel er? Jeg har laget en eget side med oversikt over vekt og mål. Håper den kan være kjekk å ha.

Lykke til med sjokoladekaken!

Sjokoladekake i langpanne (på 1, 2, 3)

4 fra 22 vurderinger
Type rett: KakeNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Mengde

1

langpanne
Tilberedning

10

minutter
Steketid

25

minutter
Avkjøling

45

minutter

En enkel sjokoladekake i langpanne hvor du bare trenger å måle opp og røre sammen alle ingrediensene.

Ingredienser

  • 400 gram (6,75 dl) hvetemel

  • 375 gram (4,25 dl) sukker

  • 60 gram (8,5 ss) kakao

  • 20 gram (1,5 ss) bakepulver

  • 20 gram (2 ss) vaniljesukker

  • 1/2 ts salt

  • 1,25 dl olje (raps eller solsikke)

  • 5 dl kefir eller kulturmelk

  • 2 stk egg

  • Glasur
  • 300 gram (5 dl) melis

  • 30 gram (4 ss) kakao

  • 7 gram (2 ts) vaniljesukker

  • 100 gram smør/ margarin

  • 3 ss sterk kaffe

  • 3 ss melk

Fremgangsmåte

  • Lag sjokoladekaken.
    Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme, for her går det unna.
  • Mål opp og bland sammen hvetemel, sukker, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Pass på at du ikke har noen klumper.
  • I en egen bolle måler du opp olje, kefir/kulturmelk og egg. Rør sammen før det så vispes sammen med det tørre. Rør til du har en jevn og klumpefri røre.
  • Kle en liten langpanne på cirka 30 x 40 xm med et bakepapir. Hell røren i formen og stek den nest nederst i ovnen. Steketiden i min ovn var rett under 25 minutter, men sjekk den gjerne etter 20 minutter. Bruk en kakepinne, grillpinne, coctailpinne eller lignene til å stikke i kaken. Dersom det ikke henger igjen kakerøre på pinnen er kaken ferdig. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og er også avhengig av størrelsen på formen.
  • Avkjøl kaken før du brer over glasur.
  • Lag glasuren.
    Mål opp og bland sammen melis, kakao og vaniljesukker i en bolle.
  • Smelt smør og lag en skvett sterk kaffe. Bland både smør, kaffe og melk med melisblandingen. Blir glasuren tykk kan du ha i litt mer melk.
  • Bre glasuren utover sjokoladekaken, og strø over strøssel eller pynt om du ønsker.

Notater

  • Tips! Skal du lage oppskriften til en stor langpanne, så kan du multiplisere oppskriften med 1,5. Tips fra en følger 🙂

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Ann-Kristin

    Veldig saftig og god! Jeg har en tilsvarende oppskrift for stor langpanne. I den er det også natron, men mindre bakepulver (også forholdsmessig). Den er det smeltet smør/margarin i, ikke olje. Betyr det noe for resultatet. Jeg bruker å variere med å ha kanel og litt muskat i røra. Blir også veldig godt (litt tropisk aroma)

    • Rolf-Anders Vollan

      Så bra 🙂

      Jeg synes kanskje kaker med olje blir ekstra saftige, men det kan være bare er innbilning.

      Godt tips med kanel og muskat. Det må testes ut en gang.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*